Győr és környéke

2017.10.17. 11:30

Elkezdődhet a Radnóti utca kikötése a főútra

Az újabb közbeszerzés már eredményes volt, így elkezdődhet a győri Radnóti utca kikötése az 1-es főútra.

Hancz Gábor

Jelentősen gyorsíthatja Győr nyugati részének közlekedését, ha elkészül a Radnóti utca kikötése az 1-es főútra. Ennek révén az autósok számára új, közvetlen összeköttetés nyílik a Jedlik híd irányába. Jelenleg Abda, Ikrény vagy a 85-ös főút felől érkezve sokan a Nép utcánál kanyarodnak le, csúcsidőben torlódásokat okozva. Az új szakasz a Kossuth utcát is tehermentesítené.


A beruházást az eredeti tervek szerint az idén nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előtt szerették volna átadni, azonban közbeszerzési anomáliák miatt erre nem került sor. Az okot annak idején megírtuk. A lényeg: a Közbeszerzési Döntőbizottság döntése szerint ki kellett volna zárni az egyébként legolcsóbb ajánlattal győztesnek kihirdetett Strabag Általános Építő Kft.-t egyebek mellett amiatt, mert alvállalkozóként kívánt bevonni egy olyan szakembert, akiről a pályázatban még azt állította, hogy az alkalmazottja. A kiírók új döntést nem hozhattak, a felhívásban ugyanis az szerepelt, hogy a kivitelezésnek 2017. május 16-ra be kell fejeződnie, a határidő pedig a csúszás hatására tarthatatlanná vált.

 


Az önkormányzat – a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel partnerségben – idén új tendert hirdetett a kivitelezésre, amely már eredményesen zárult.


 Fűke Péter, a polgármesteri hivatal településfejlesztési főosztályvezetője a Kisalföld kérdésére elmondta: ezúttal is a Strabag Általános Építő Kft. lett a nyertes, bruttó 835 millió forintos ajánlattal. Jelenleg a szerződéskötés zajlik, s a cég várhatóan még ebben a hónapban átveheti a munkaterületet. A munkálatokat a kontraktus értelmében 16 hónap alatt kell befejeznie, ami 2019. februári határidőt jelent.


A beruházás részeként a Radnóti utcát csaknem 600 méterrel meghosszabbítják az 1-es főútig, míg utóbbit több mint 500 méteren négysávosítják. Ehhez az iparvágány feletti hidat is bővíteni kell. A Radnóti utca és a főút kereszteződésében jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki, amelyet összehangolnak majd a Dunacenternél és az újvárosi temetőnél lévő lámpákkal, hogy zöld hullámmal lehessen közlekedni. A fejlesztés részeként egy kisebb csapadékvíz-tározó tavat is létesítenek.


A nyertes cég várhatóan még ebben a hónapban átveheti a munkaterületet.  A beruházással 16 hónap alatt kell végezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!