Győr és környéke

2017.09.06. 16:31

Hegesztik, majd betolják az új győri Mosoni-Duna hidat - fotók, videó

Szeptember második felében ezer tonnás hidraulikával tolják a helyére az új győri Mosoni-Duna hidat, a munka ezen része kéthétig is tarthat, s még a szélsebességtől is függ.

kisalfold.hu

Most a parton hegesztik és festik a 395 méter hosszú műtárgyat, jövőre naponta 5000 jármű használja majd, tehermentesítve a belvárost - többek közt erről beszélt szerdán Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Hegesztik majd betolják az új győri Mosoni-Duna hidat. Fotók: Mészáros MátyásA híd a hatodik leghosszabb lesz Magyarországon. Most a parton áll, hivatalos nevén a hídépítési szerelőtérben hegesztik, festik és a segédjáromot készítik el, mely a betoláshoz kell majd. „Szeptember második felében helyére kerülhet" - mondta a fejlesztési biztos.

 

Hegesztik, majd betolják az új győri Mosoni-Duna hidat - Fotók: Cseh Róbert
Érdekesség, hogy ezer tonnás hidraulika nyomja majd a víz felé körülbelül két hétig, míg helyére kerül, de ezt sok tényező, még a szélsebesség is befolyásolja – erős szélben ugyanis nem lehet mozgatni. Összesen 1038 méternyi cölöpöt tesznek le hozzá, 4300 köbméter vasbetont dolgoznak be, s 2000 tonna acélt használnak az ívhídhoz, amelynek egyik felén kerékpárutat, a másikon pedig járdát alakítanak ki. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!