Győr és környéke

2017.09.15. 09:00

Ezt a szélvédőkárt már nem szeretném fizetni

A keleti elkerülőhöz tartó kavicsszállítóról felpattant kavics ütött lyukat a Vámosszabadiban élő Czeglédiné szélvédőjén, ám amint saját pénzén kicseréltette, megint egy sóderhordó repesztette meg az üvegét. A faluban többen is hasonlóképp jártak, sok esélyük azonban nincs a kártérítésre, azt ugyanis a kivitelező szerint nekik kell bizonyítaniuk.

Cséfalvay Attila

 

A Vámosszabadiban élő Czeglédi Andrásnénak másodszor tört be a szélvédője, mindkétszer a keleti elkerülőhöz tartó teherautó kavicsa ütötte ki az ablakát. „Első alkalommal még júniusban az egyik rokonom vezetett a Suzukimmal, amikor Vámosszabadi és Győr között a sóderszállítóval találkozott. Hirtelen történt minden, a rendszámát sem volt idő felírni. Reménytelennek láttam, hogy kártérítést tudok kicsikarni, így magam fizettem ki a cserét – a kavics lyukat ütött az ablakon. Ez akkor huszonnyolcezer forintomba került. Két hét múlva az unokámmal tartottam hazafelé Győrből, amikor egy előttem haladó, leponyvázott teherautó vert fel egy kavicsot a szélvédőmre, mely azonnal berepedt. Az unokám felírta a rendszámát. A helyi önkormányzatnál kaptam egy telefonszámot és e-mail-címet és kiderült, a faluban nem én vagyok az egyetlen, aki szélvédőkárral küzd a keleti elkerülő miatt. Két levelet írtam a kivitelező vállalkozásnak, ám egyikre sem kaptam választ, majd a harmadik levélben bejelentettem kárigényemet, megadva a pontos helyet, időt és a teherautó rendszámát. Erre sem érkezett reakció, pedig ezt aköltséget már nem szeretném fizetni. Az üveg azóta továbbrepedt, de amíg nem tisztázódik a kártérítés, nem akarom kicseréltetni, ám félek, a rendőr megbüntet" – mondta az asszony. Miután az eset miatt írásban kerestük meg a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt.-t, pár napra rá Czeglédiné is levelet kapott a kivitelezőtől. Ebben azt kérik tőle, bizonyítsa, hogy a cég teherautója okozta a kárát. Az esetről viszont se videofelvétele, sem aláírt „elismervénye" nincs a nehézgépjármű vezetőjétől. 

Két héttel azután, hogy Czeglédiné kicseréltette a szélvédőjét, megint kavicsot kapott az elkerülőhöz tartó teherautótól.

Két héttel azután, hogy Czeglédiné kicseréltette a szélvédőjét, megint kavicsot kapott az elkerülőhöz tartó teherautótól.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lapunknak küldött válasza is azt erősítette meg, hogy nem lesz egyszerű dolga, aki az elkerülőhöz igyekvő sóderszállítóktól kapott kavicsfelverődéses kárt a kivitelezővel szeretné kifizettetni. „A káreseményekkel kapcsolatban a gépjármű-tulajdonosok írásos panasszal fordulhatnak a kivitelező felé, de a káreseményt a panaszosnak bizonyítani kell" – közölték, megadván a kivitelező panaszirodájának címét (9022 Győr, Schwarzenberg utca 8/B). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!