Győr és környéke

2017.09.17. 08:50

Esernyőtánc ment Freddie koncertjén a győri Dunakapu téren - fotók

A győri Fehérvári Gábor Alfréd és zenekara játszott szombat este a X. Pálinkafesztiválon. A rossz idő sokakat visszatartott a bulitól, de aki maradt a téren, élvezte a koncertet.

kisalfold.hu

Freddie első slágere, a 2015 elején debütált Mary Joe ütemeire gyűltek a színpad elé azok, akiket a rossz idő nem riasztott el a Dunakapu térről szombat este.


A Létezel és a Na jó, Hello dalokra még csak szemerkélő esőben ment a csápolás, de aztán - tökéletes időzítéssel -  az Ez a vihar alatt rákezdett a zuhé. Innentől inkább az esernyők táncát láttuk magunk előtt, semmint azt, hogy mi történik a színpadon. Ugyanakkor a győri énekes és zenekara nem engedte el a közönséget, lelkesedésük áthatolt a színes forgatagon, nem éreztünk csalódottságot (a részükről sem.)

Freddie koncertje a győri Dunakapu téren. Fotók: H. Baranyai Edina


Freddie - A zenekar

Fehérvári Gábor Alfréd (ének), Baranyi Gergely (basszusgitár), Kozma Norbert (gitár), Geröly Mátyás (dob), Szebényi Dániel (billentyűk).

Szólt a legfrissebb kedvenc, a Csodák, de az Egy kicsit másképp is, ami alatt néhányan a tánctudásukat is megcsillogtatták a téren. (Ehhez egyébként bátorságot a közeli  bódék pálinka-kínálatából lehetett meríteni.)


Nem maradtak ki a repertoárból az érzelmes, lassú dalok sem - Neked nem kell, Adj egy percet - és ha ekkor valaki igazán átadta magát a hangulatnak - például behunyt szemmel, az esőben ringatózva hallgatta Freddie mély hangját, a zenekar játékát -, különleges élménnyel gazdagodott.

Freddie koncertje a győri Dunakapu téren


A visszatapsolás utáni utolsó dalként a Pioneer töltötte be a teret, az énekes ezzel a számmal képviselte hazánkat a stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválon. Freddie a koncerten többször is megköszönte a közönség kitartását, ahogy mondta: az eső ellenére is bearanyozták az estet, mindig nagy öröm az otthonában, Győrben játszani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!