Győr és környéke

2017.07.26. 09:05

EYOF 2017 Győr - Nagy útlezárások csütörtökön, torlódás több utcában, hídon és a Nádor aluljáróban

Az Árpád és a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Schwarzenberg utcában, több hídon és a Nádor aluljárónál várhatóak a leginkább torlódások az EYOF csütörtöki kerékpárversenyei miatt.

kisalfold.hu

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) utcai kerékpárosversenyei miatt a csütörtöki lesz a legnehezebb nap a közlekedők számára Győrben. Délelőtt a lányok, délután a fiúk mérik össze tudásukat a Szent István út–Mártírok útja–1-es főút–813-as főút–Audi-gyárat megkerülő út északi ága útvonalon – tudtuk meg Máthé-Tóth Pétertől, a városi útkezelő szervezet szóvivőjétől.

11 óra


Ennyi időn keresztül korlátozzák a forgalmat csütörtökön Győrben. Tehát 10 és 21 óra között torlódások alakulhatnak ki a megyeszékhely több pontján, jobb, ha elkerüli a Belvárost.


Szerda estétől építik a kordonokat


A teljes versenyt a forgalomtól elválasztottan rendezik meg. A lezárt szakaszokra nem lehet autóval s a futamok alatt gyalogosan sem bemenni, illetve keresztezni azokat. A kordonokat már ma 22 óra körül elkezdik kiépíteni – ekkor még lehet közlekedni. Csütörtökön hajnali 4 órakor aztán lezárják a Szent István utat a Munkácsy utca és a Baross híd között teljes szélességben a rajt-cél helyszín kiépítése miatt. Ekkor a Szent István út többi szakaszán még autózhatunk, egészen délelőtt 10 óráig, amikortól jön a neheze. Kiépítik a teljes versenypályát a Szent István út és az Aradi vértanúk útja kereszteződésétől a Szent István út–Mártírok útja–1-es főút, likócsi szakasz–813-as főút–Audi-gyárat megkerülő út északi ága útvonalon. A Szent István út Baross hídi csomópontjától a Mártírok útja Ipar utcai csomópontjáig a versenyzők az úttest északi oldalát használják; a déli oldalon haladhat a forgalom, de csak Budapest irányába. Mosonmagyaróvár/Bécs felé kerülő úton kell közlekedni.

A kerékpárosverseny pályája miatt kell jelentős forgalomkorlátozásra számítani holnap. Felvételünk az áprilisi tesztversenyen készült. Fotó: Kisalföld-archívum/Béres Márton



A gyalogosokat is korlátozzák


Az első rajt a lányoké lesz csütörtökön 11 órakor. Amikor elindulnak a versenyzők, a Szent István úton az Aradi vértanúk útjánál, a Baross útnál, a Teleki utcánál, a Gárdonyi utcánál és a Nádor aluljárónál lévő gyalogátkelőhelyeknél a gyalogosforgalmat is megállítják. Átkelni 5–15 perces várakozást követően a sportbírók jelzésére lehet csak! A célba érkezéskor ugyanúgy korlátozzák a gyalogosokat, várhatóan 11.45 körü


A fiúk versenye 16.30-kor rajtol és várhatóan 17.00–17.15 körül ér célba. Ekkor ismét korlátozzák a zebrák forgalmát 5–15 percre. A Jókai utcai, a Munkácsy utcai és az Árkád körforgalomnál lévő gyalogátkelőhelyeket korlátozás nélkül lehet majd használni.


A versenyek alatt a Baross hídról le lehet kanyarodni a belvárosi oldalon, de csak jobbra. Versenyfutamok ideje alatt csak egyenesen haladhatnak az autósok a Szent István úton a Baross hídtól keletre, de futamszünetek között a Teleki utcába a Szent István útról, illetve a Gárdonyi utcába a Szent István útról és a Nádor aluljáróból be lehet hajtani.


A Belváros a futamok alatt ketté lesz vágva a versenyhelyszínnel. Autóval észak–déli irányban járható lesz az Árkád körforgalom, a Munkácsy utca, a 821-es főúti felüljáró és az Újlak utca. 10 órától északi irányból lezárják a Szent István útnál a Jókai utcát, a Városház teret, a Teleki utcát és a Gárdonyi utcát.


Győrszentiván felé engedik ki az audis dolgozókat


A verseny miatt az Audi-gyárat megkerülő út északi ágát szintén lezárják csütörtökön 10-től 18 óráig. Ez alatt az idő alatt a négykarikás vállalat műszakváltásokkal érintett dolgozóit – a versenyzők elhaladtával – kiengedik az elkerülő útra Győrszentiván irányába.


A teljes kerékpárosverseny pályáját csütörtökön 21 óráig bontják el, így a teljes forgalomkorlátozás feloldása akkor várható. A lezárás miatt csütörtökön 10 és 21 óra között torlódások alakulhatnak ki a kerülő utakon, így az Árpád úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Schwarzenberg utcában, a Széchenyi hídon, a Kossuth hídon, a Jedlik hídon, a Nádor aluljárónál. Aki teheti, ebben az időszakban autóval kerülje el a Belvárost és a rá csatlakozó utakat.

Már ma is lesznek jelentős korlátozások a biciklisek miatt


A kerékpárosprogramok miatt már ma is vannak érvényben korlátozások. A 813-as úton (a keleti elkerülőn) található M19-es felüljáró hétfő reggel óta zárva van, s csak csütörtökön 21 órakor nyitják meg. Ma 9 óra és 12.30 között lezárják az Audi északi út, a 813-as út és az 1-es főút útszakaszt. Az M19-es autóút Budapest irányából érkező forgalmát az M19-es és az 1-es főút csomópontjában a Pesti útra (Likócsra) terelik, rendőri irányítás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!