Győr és környéke

2017.07.11. 15:25

A lakókkal sikeres az Otthon Melege pályázat Győrben

,,Egységben az erő" - kezdte Borkai Zsolt, Győr polgármestere a keddi sajtótájékoztatón, amit az Otthon Melege Programmal kapcsolatban szerveztek - ősszel ugyanis az egész városban befejeződnek a felújítások.

kisalfold.hu

„Az országos programban a kormány finanszírozza a felújítás költségeinek felét, a lakók pedig a másik felét. Győrben a lakók költségeinek közel felét azonban átvállalja az önkormányzat. A mostani program keretében a teljes 5 milliárd forintos költségéből több mint 1,1 milliárd forint járul hozzá a város vezetése. De a sikerhez a lakókra is nagy szükség van, hiszen nekik kell pályázniuk a programra."


A fejlesztést a kormány részéről lebonyolító Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kiemelte, a 89 győri pályázatból 86 nyert is. „Így kezdődhettek meg a munkálatok 2789 lakásban. A győri társasházak felújítására a kormány összesen 2,3 milliárd vissza nem térítendő támogatást adott az Otthon Melege Program keretében."


A pályázatot nyert épületek fele Simon Róbert Balázs, győri országgyűlési képviselő körzetében található. „A lakók a felújítás után kevesebb rezsit fizetnek és a lakásuk értéke is nő. Azon vagyunk, hogy Győr a fejlesztések tekintetében továbbra is az élbolyban maradjon országos viszonylatban" - emelte ki végül a képviselő.


A sajtótájékoztatóra eljött néhány lakó is olyan társasházakból, ahol már végeztek a felújításokkal. Ők is elégedettek voltak az eredménnyel. „Van ventilátorunk, de még egyszer sem kellett bekapcsolni" – említette az egyik hölgy.

Címkék#Győr
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!