Győr és környéke

2017.06.12. 11:37

Végzetes vágta - Ló futott a vonatnak Győrnél - 12,5 milliós a kár

A vonat 140 km/órával robogott.

kisalfold.hu

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be annak a lónak a tulajdonosával szemben, amely 2016 márciusában Győr térségében egy száguldó vonatnak rohant. A szerelvényben több mint 12,5 millió forint kár keletkezett - közölte az ügyészség hétfőn.A vádirati tényállás szerint azon a napon a 38 éves férfi megengedte, hogy a győri otthonukba kerti partira érkező tíz éves kislány legelni vigye a nagytestű lovat. A gyermek vezetőszáron vitte ki az állatot a közeli legelőre, ahová őt édesanyja is elkísérte. A legelőn azonban a ló a vádlott fiának quadozásától megijedt, először körbe-körbe futott, majd a vezetőszárat a gyermek kezéből kitépve elfutott a közeli fás-bokros területen fekvő vasúti sínek felé.


A ló a sínek közelében, a vasúti átjáró előtt megállt, azonban megijesztette az előtte 140 km/h sebességgel elhaladó szerelvény, és annak nekiszaladt. A vonaton utazó 80 fő közül senki sem sérült meg, azonban a szerelvényben mintegy 12,5 millió forint kár keletkezett.


A vádlott állattartóként megszegte azokat a jogszabályokat, amelyek szerint állatot csak úgy szabad tartani, hogy az útra ne tudjon kijutni, valamint az állatot olyan személynek engedte át, aki nem volt képes azt uralma alatt tartani.


Az ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja az elkövetőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!