Győr és környéke

2017.06.26. 08:51

Ötvenkét frissdiplomás zeneművész Győrben

A Széchenyi István Egyetem nagy tradíciójú zeneművészeti képzésein, a zenetanári és az előadóművész alap- és mesterszakokon a nyári záróvizsgák során ötvenketten teljesítették a diplomaadás feltételeit, s vehették át szombaton a végzettségüket tanúsító oklevelüket.

kisalfold.hu

– Gondoljanak szeretettel minden tanárukra, akik segítségével eljutottak idáig. A hála mégis elsősorban a családé: a szülőké, akik nem kis áldozatvállalással támogatták tanulmányaikat. Az édesanyáké, nagymamáké, akik finom falatokkal eresztették el önöket a hétvégeken, nehogy éhen haljanak egy hétközi szolfézsóra és kamarapróba között. Az édesapáké, akik kipótolták az egyre fogyó bankszámlákat. A hitvestársaké, a barátoké, akik elviselték a távollétet – e gondolatokkal, s személyre szabott rövid értékeléssel, jókívánságokkal köszöntötte dr. Ruppert István, a művészeti kar dékánja a frissdiplomásokat. A képzés szellemiségét, lehetőségeit gazdagító Universitas – Győr Alapítvány, az Egyetemi Zenei Alapítvány, a Győri Egyetemi Zenekar és a Győr Symphonic Band fejlesztőmunkáját értékes és motiváló, a hazai felsőoktatásban követendő példának tartott hátországként értékelte a dékán. A magyar egyetemek zeneművészeti versenyein – így a közelmúltban a Debreceni Fúvós Versenyen – a művészeti kar hallgatói folyamatosan a legeredményesebbek között szerepelnek.


A Tatabányán élt és működött, Cremonában, a hegedűkészítők fővárosában tanult és a legnívósabb nemzetközi versenyeken rangos elismeréseket szerzett híres magyar hegedűkészítő, Kónya István (1919–1999) aranykoszorús mester emlékére fia és unokája 2015-ben Győrben, a Széchenyi István Egyetemen díjat alapítottak. A díjjal az alapítók 2017-ben a vonós tanszak legkiválóbb tanulmányi teljesítményt nyújtó hallgatóját, Kovács Adélt jutalmazták, aki előadóművészet–klasszikus hegedű szakon végzett. Kovács Adél a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolából jött a Széchenyi István Egyetemre, s e rangos elismerés mellett sikerrel pályázott egy svájci zenei mestertanulmányokat támogató ösztöndíjra is.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!