Győr és környéke

2017.06.23. 12:01

A Kiserdő beépítése ellen demonstráltak Győrben - videó

Csendes demonstrációval tiltakoztak csütörtökön a Marcalváros II. melletti Kiserdő beépítése ellen a helyben élők, parkerdővé minősíttetnék át a területet. A városrészben nyolcezren élnek, akiknek a panelházak és a régi Pápai út közötti Kiserdő nyújtja a pihenés lehetőségét.

Cséfalvay Attila

„Ez az egyetlen nagyobb zöldterületünk, amit nem akarunk elveszíteni" – mondta Porubszkyné Vécsei Piroska. Az ügyben 131 aláírást gyűjtöttek össze. A csütörtöki demonstráción több mint félszázan jöttek össze a Kiserdő sarkában. Porubszkyné Vécsei Piroska elmondta, mivel hiába egyeztettek, s adták be a tiltakozó aláírásokat, érdemi választ nem kaptak.


„Felhívták a figyelmünket arra, tehetünk bármit, úgyis a város dönti majd el, mi lesz a Kiserdővel. Itt a társasházak építésével csak a beruházó járna jól" – jelezte, majd megfogalmazta kérésüket. „Parkerdővé szeretnénk minősíteni ezt a részt, a Reflex Környezetvédő Egyesület segíthet ebben. Hiába kértük a városrész önkormányzati képviselőjének, Rózsavölgyi Lászlónak a segítségét (melyhez minden támogatást megadtunk volna), azt mondta, nem megy szembe a városvezetéssel."


A főépítész és a helyi képviselő a napokban lapunknak azt mondta, nincs szó a Kiserdő beépítéséről,  bár egy 14 hektáros rész jelenleg valóban nagyvárosias lakóövezet besorolású, ahová akár négyemeletes társasházak is építhetők. Révi Zsolt városi főépítész lapunkba azt ígérte, elindítanak egy rendezésiterv-módosítást azért, hogy mintegy hét hektár – a közművesítetlen erdőrész egésze, valamint a közművesített erdőrész kisebb hányada – valamilyen zöldterületi besorolást kapjon, ami lehet például erdő vagy közpark."


A szakember azt nem támogatja, hogy valamennyi közművesített parcellát átminősítsenek, s akár évtizedekre kimondják róla, hogy oda semmi sem építhető. 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!