Győr és környéke

2017.05.09. 13:32

Nézze meg Patrik a győri róka szabadulását - videó

Szabadon engedték Patrikot a rókát, akit március 25-én fogott be Győrben a Dunakapu téri mélygarázs tetején Uthy Ilona önkéntes állatvédő.

kisalfold.hu

A haldokló vadat meggyógyították, először a mintegy félszáz kullancstól szabadították meg a budapesti Állatmentő Szolgálat gondozásában. A magát „Állatmentő Seregnek" is nevező csapat kezei közt Patrik visszanyerte erejét, vadászó kedvét, beoltották veszettség ellen és végül szabadon eresztették egy közép-magyarországi természetvédelmi területen – amelyet Némedi Edina vezető nem szeretett volna megnevezni.

ElőzményElmondta: azért nem hozták végül vissza Győrbe – a Mosoni Duna mellett erdőkbe a rókát – mert az egyébként magányt kedvelő állat egy kolóniával járt, s a vadak – feltehetően leromlott állapota miatt – elüldözték, s valószínű, hogy ezért választotta a drámai helyszínt a halálhoz. A többiek megérezhetik rajta az ember szagát, s ha ismét kiüldözik, akkor megint a belvárosban köthet ki.


Az Állatmentő Sereg videója Patrik szabadon bocsátásáról I" target="_blank">DE KATTINTVA >> 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!