Győr és környéke

2017.05.19. 09:00

Műtőasztalon a győri kórházigazgató

Saját kórházában műtötték meg a minap dr. Tamás László János főigazgatót, aki otthonában szenvedett szerencsétlen balesetet. Azt mondja, egy percig nem volt kérdés számára, hogy nem megy sehová, sebész kollégái operálják meg a vállát.

 Dr. Tamás László János elődje, az azóta elhunyt dr. Bugovics Elemér főigazgató mondta egyik korábbi interjújában, hogy bár egyetlen orvoskollégájának sem kívánja, de egy doktor akkor érti meg a beteg kiszolgáltatottságát és bizalmát az őt ápolók iránt, ha egyszer vízszintes helyzetből látja a műtőasztalt. Ez történt az utóddal, vagyis a Petz-kórház mostani főigazgatójával: dr. Tamás László János egy létráról esett le, arccsonttörést szenvedett, a vállát pedig műteni kellett.


 „Az unokákat vártuk hozzánk vendégségbe, a rendrakás legvégén történt meg a baleset. Kisebb agyrázkódást szenvedtem, a vállamat  kollégáim – Balogh és Tömböl doktor – operálták meg  a győri kórházban. Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy nem megyek más intézménybe, nincs okom rá. S hogy a kérdést megelőzzem: én is vittem be magammal vécépapírt és nekem sem járt külön kórházi evőeszköz. Ugyanakkor az első pillanattól fogva nyugodt voltam, mert tudtam, biztos kezekben vagyok. A műtét során kisebb komplikáció fellépett nálam, de már a rehabilitációt várom, amiről korábban azt reméltem, mostanra el is kezdődhet" – mondta a főigazgató. 

 

 Otthon szenvedett balesetet a győri intézmény vezetője

Otthon szenvedett balesetet a győri intézmény vezetője.

Jelenleg dr. Skaliczky Zoltán helyettesíti a napi teendőkben.  Kérdésünkre, hogy a rehabilitációja után mikor tér vissza  a napi munkába, azt válaszolja  dr. Tamás László János, amit a betegek többsége valószínűleg szintén jól   ismer: „Orvosaim nyugalomra intenek, nem  mondanak egyelőre semmi konkrétat." Ezt is most tapasztalja meg először a főigazgató, aki korábban nem volt kórházban, sem műtőasztalon – beteg minőségében. 


Hetekig tehát még biztosan távol lesz a kórháztól a főigazgató, aki azért egyszer-egyszer most is bejár az intézménybe. A legfontosabbakat megbeszéli helyettesével, átnézi a papírokat. A visszatérést azért már tervezi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!