Győr és környéke

2017.05.31. 09:01

Kakasszóra születik Hugó Győrben

Várhatóan pont az ifjúsági olimpiára születik meg egy győri gyökerű házaspár kisfia, és Hugónak fogják hívni, akár az EYOF kabaláját. Herkely Zitával és Szabó Tamással megbeszéltük: ha minden jól megy, tíz év múlva hármas családi képet készítünk a kakas helyén.

Laczó Balázs

Évek óta Berlinben él, de most a baba születése előtt utoljára hazalátogatott férjével a győri Herkely Zita. A kint dolgozó fiatal házaspár eleve hajlott rá, hogy Hugónak kereszteljék első gyermeküket, de két fiúnév még volt a kalapban. Ekkor meghallották a győri EYOF-kabala nevét, nem gondolkodtak tovább, pedig az igazi meglepetés még csak ezután jött.– Utána derült ki – meséli Herkely Zita –, hogy a kisbabánkat július huszonegyedikére írták ki, pontosan arra a hétre, amikor az ifjúsági olimpia kezdődik. Azóta – úgy tudjuk – a családunk gyűjti már számunkra a Hugoo-figurákat, a húgom tízéves kislánya, Róza zokniból készített nekünk EYOF-kakast – mondja a kismama.


Zitáék mindenképpen "H-betűs" nevet szerettek volna, hogy a Herkely vezetéknévvel összecsengjen. Lehetőleg egyszerű legyen, nemzetközileg ismert, s mégsem túlzottan elterjedt. – Úgy hallottuk, hogy a győri kabalának ellenzői is voltak, mivel sokan komolytalannak tartották. De bevallom, számunkra még alkalmasabb arra, hogy a gyerekünk születését juttassa majd eszünkbe – mondja Zita. – Természetesen elmeséljük majd neki a történetet, tudni fogja, hogy ki volt a "másik Hugoo" – teszi hozzá a miskolci gyökerű Szabó Tamás, akivel megígértettük, hogy – ha minden jól megy – tíz év múlva hármas képet készíthetünk velük a városháza előtt.


A sors végül ellentmondásos módon úgy rendezte, hogy Zitáék éppen Hugó miatt nem lehetnek július 23-án Győrben, hiszen Berlinben élnek, ott születik a kisfiú. – Másképp biztosan regisztráltunk volna az EYOF-ra, de így is követni fogjuk az online média, az online tévé segítségével – mondja Szabó Tamás, akinek a szülei úszósport területén dolgoznak, s várják az ifjúsági olimpiát. Egy utolsó kérdés maradt: akkor is Hugó lesz a baba, ha véletlenül mégis kislány? – Akkor sem csalódnánk, de most már nagyon meglepődnénk. Ha kislány, akkor Héra lesz – feleli Herkely Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!