Győr és környéke

2017.05.11. 09:00

A svájciak Péren landolnak

A hetvenhárom nap múlva kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra Pérre, Budapestre és Bécsbe érkeznek a repülővel utazó delegációk. Hányan jelölték be Pért?

Sudár Ágnes

Háromszáz nappal az EYOF kezdete előtt kulisszatitkokról kérdeztük a szervezőket. Akkor beszéltek például arról is, hogy három repteret jelöltek ki a külföldi csapatok gépeinek fogadására. Az egyik ezek közül a Győrhöz közeli, péri kifutópálya, amely személyszállítás tekintetében  továbbra is elsősorban  az Audi igényeit szolgálja ki. A meghosszabbított, s a legmodernebb irányítási rendszerrel felszerelt pálya tud ugyanakkor nagy gépeket is fogadni – a kérdés az, szükség lesz-e erre. 

 

"Igen" – zárta rövidre  a kérdést az EYOF egyik kommunikációs felelőse. Az ugyanis már biztos, hogy a svájci delegáció a liechtensteinivel együtt Pérre jelentkezett be. Összesen nyolcvannyolc fős csapatról van szó.  Az oroszok is jelezték ez irányú szándékukat, az ő esetükben száznál biztosan  többen lesznek, de egyelőre folynak az egyeztetések, hogy valóban Pér lesz-e számukra az érkezési helyszín. A csapatok – mint Kiss Viktóriától megtudtuk – nagyjából fele-fele arányban osztoznak a bécsi és a budapesti reptereken.


De miért nem a számukra legközelebbi helyet, vagyis Pért választják? – gondolom, ez önökben is felmerül. A válasz kézenfekvő: nem különgéppel, hanem menetrend szerinti járattal jönnek a csapatok, azok pedig az előbb említett, két másik reptéren landolnak. Szücs János, a péri reptér ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, különösebb fejlesztéssel, beruházással  nem készülnek. A cél az, hogy ezeket a csapatokat a leggördülékenyebben fogadni tudják, s indíthassák is a győri szállásukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!