Győr és környéke

2017.04.19. 11:46

Videó a hatalmas győri bunyóról: a békítő vendéget is leütötték, kiszakadt az ajtó a sörözőben

Öt férfi ellen emelt vádat a győri ügyészség.

kisalfold.huA Győri Járási és Nyomozó Ügyészség csoportos garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt öt férfi ellen, akik 2016 szeptemberében egy győri sörözőben egymást bántalmazták, valamint a söröző berendezésében is mintegy negyvenezer forint kárt okoztak.


A sörözőben, az esti órákban az elkövetők egyik fele, két vádlott tartózkodott, majd fél kilenc körül érkezett meg ittas állapotban a másik elkövetői kör két tagja.


Utóbbiak közül az egyik vádlott provokálni kezdte a másik társaság egy tagját, a vállára is rácsapott, aki ezért meglökte a vele kötekedő férfit, majd a két társaság között dulakodás, verekedés alakult ki. A verekedésnek végül a borozóban tartózkodó egyik vendég vetett véget, aki lefogta, csitította ismerőseit.


Ekkor a később érkező két személy távozott, azonban egyikük rövidesen újabb társsal tért vissza, és a négy férfi között ismét tettlegességre került sor. A kölcsönös bántalmazást a korábban már őket békítő vendég próbálta beszüntetni, azonban az újonnan érkező elkövető őt úgy megütötte, hogy a földre került és egy ideig ott is maradt.


Ekkor érkezett vissza a helyszínre a konfliktus legelején kötekedő férfi, és csatlakozott a verekedőkhöz. 


Eközben a konfliktus kezdetén az általa provokált, és elsőként ütő vádlott a pincehelyiségbe ment, és egy bárszéket magához véve várta a további elkövetőket. A sörözőbe utóbb érkező társaság mindhárom tagja – az ajtót kiszakítva – követte, azonban itt már csak szóváltásra került sor, így ők el is mentek a sörözőből. Távozásuk során azonban a korábban a földön fekvő, őket békíteni próbáló, azóta a teraszon ülő vendéget egyikük egyszer, majd a kerítésen átnyúlva az utcáról még kétszer arcon ütötte.


Az ügyészség az elkövetőket csoportos garázdaság bűntettével és – a sérülésektől függően – testi sértési cselekményekkel vádolja - tájékoztatta a kisalfold.hu-t dr. Takács Péter főügyész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!