Győr és környéke

2017.04.29. 14:57

Orbán után az élet Győrben - A győri Jobbik szerint lázálom Borkai Zsolt 300 ezres városa

Így látta a győri Jobbik a miniszterelnök látogatását: Borkai a Jobbik programjának megvalósítását kérte Orbántól.

kisalfold.hu

A Jobbik szombaton kiadott közleménye

Győr mindig joggal volt büszke arra, hogy a rendszerváltás után képes volt  saját erejéből talpra állni, a baloldali és fideszes rezsimek alatt is fejlődni, éppen azért, mert rendelkezik az ehhez szükséges társadalmi, gazdasági és kulturális tőkével.


A győri Jobbik erre a tőkére alapozva, a „győriségre" építve képzeli el a város jövőjét. Ezért is szorgalmazza már 2014 óta az Ipar utca folytatásában megépítendő hidat, a körgyűrű és a bevezető utak helyzetének rendezésé, az üvegpalota helyett egy új közigazgatási központ létesítését, a város parkolási problémáinak  megoldását, az egyetemi tudásközpont fejlesztését, és  egy új, korszerűbb mentőállomás létesítését. Idén februárban pedig   a Jobbik terjesztette a városi közgyűlés elé a saját, győri tömegközlekedési vállalat alapítását, és az új, környezetbarát buszok beszerzését. A Jobbik tehát elkötelezett amellett, hogy a szükséges fejlesztések minél előbb megvalósuljanak Győrben.


A látványberuházások, ingatlan-mutyik, quaestor-mutyik, műemlékrombolás és környezetkárosítás helyett már az elmúlt három évben ezekkel kellett volna foglalkoznia a Fidesznek.


Orbán és Borkai nem ígértek semmi olyat, amit a Jobbik ne javasolt volna már évekkel korábban Győrben.


A 300 ezres nagyváros lázálmát, amely mostanában Borkai Zsoltot gyötri, a kommunista érában már lejáratták, ezzel szemben a tény az, hogy Győr lélekszáma an’90-es évek közepe óta változatlanul 130 ezer körül stabilizálódott.


Nem a város lélekszámának nagyságától függ Győr sikere, hanem az itt élőklokálpatriotizmusától. Győr a jelenlegi agglomerációjával együtt már megközelítette a 300 ezres lélekszámot, a Jobbik pedig abban érdekelt, hogy ez a szűk regionális együttműködés minden érintett fél számára kedvező, az itt élők számára élhetőbb legyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!