Győr és környéke

2017.04.24. 14:32

Győri tűzoltó, Kőváry Adrián kapta az Év tűzoltója miniszteri díjat

Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlós 1998. óta hivatásos tűzoltó.

kisalfold.hu

A Rendőrség és a Tűzoltóság Napja alkalmából a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át többek között a katasztrófavédelem több munkatársának.


Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság Napja alkalmából „Az év tűzoltója" miniszteri díjat adományozta egy dunaújvárosi és egy tatabányai tűzoltó mellett, Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlósnak a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.

 

Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlós 1998. óta hivatásos tűzoltó. A tűzoltó alaptanfolyam elvégzése után a Győr Városi Tűzoltóságon beosztott tűzoltóként kezdte meg a szolgálatát. Később különböző kisgépek, valamint szivattyú kezelésből sikeres vizsgát tett, majd elvégezte a tűzoltó szakmunkás tanfolyamot. 2006. május 1-től szerparancsnokként mutatta meg kiemelkedő képességeit. 2013. május 1-től a szerparancsnoki munkája mellett megbízással szolgálatparancsnoki részfeladatokat is ellát. Munkáját mindig a lelkiismeretesség, a szakmai elvárásoknak megfelelés jellemezte. Fegyelmezettségével követendő példát állított tűzoltó kollégái elé, fiatalabb kollégáinak méltán lehet példaképe. Tűzoltó szakmai ismereteit folyamatosan bővíti, elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem védelmi igazgatási szakát, már csak a nyelvvizsga szükséges diplomájának megszerzéséhez.

 

fotó: Csattos Pál - BMA törzszászlós a szakmai munka mellett nagy hangsúlyt fektet a tűzoltósport versenyekre is. 1999-től tagja volt a Győr Városi Tűzoltóság tűzoltósport versenycsapatának. A csapattal elért eredményei alapján többször eljutott az országos versenyekre. Később elöljárói és csapattársai felkérték a versenycsapat felkészítésére. A csapatot évek óta trenírozza, újabb jó eredményre sarkallva a fiatal tűzoltókat.


Kőváry törzszászlós mindezek mellett szabadidejében rendszeresen a szakmai elhivatottságáról tesz tanúbizonyságot. A péri repülőteret biztosító tűzoltórajok közül az egyik raj parancsnoka.


Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlós a tűzoltási munkában végzett maradandó tevékenységével, sokrétű közösségi munkájával, kitartó és eredményes sportteljesítményeivel és a versenyzők felkészítésével méltán érdemelte ki az „Év Tűzoltója" díjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!