Győr és környéke

2017.03.30. 22:07

Pajzán trükköt is mutat olvasóinknak Balogh Anna, a csinos ravazdi művész - videó, fotók

Valódi húszezrest varázsolt egy fehér papírból, rózsává változtatta az égő fáklyát, és elcsente kollégánk egyik rejtett ruhadarabját... Ismerjék meg Balogh Annát!

Szükösdi Judit

Balogh Anna, Magyarország első női stand-up társulatának alapító tagja a szerkesztőségünkben bűvészkedett. Sajnos azt nem tudtuk kifigyelni, hogyan kell egy fehér papírból valódi húszezrest hajtogatni, de a trükkök után Anna elmesélte, hogyan vezetett az útja az illúzió világába. 

 


"Eredetileg a színészi pálya vonzott, Győrben kezdtem el stúdiózni, majd színháztudomány szakon tanultam az egyetemen. Nyolc évvel ezelőtt, a színházi évadnyitó fesztiválon az országos bűvészegyesület is részt vett. Annyira magával ragadott, amit láttam, hogy elkezdtem magántanárhoz járni és bűvészkedni tanultam. Közben pedig improvizációs színházzal foglalkoztam a budapesti Momentán társulatnál, később a Grund Színháznál. Emellett jött az életembe a stand-up comedy, ami alatt összeforrtak a különböző műfajok. Közel két éve alapítottuk meg a NŐStényeket, és olyan előadásokat játszunk, amiben nemcsak klasszikus stand-up van, hanem nálam például bűvészet és improvizáció is" - fogalmaz Anna. 

Anna az előadóművészet mellett alkalomadtán modellkedik is. Fotó: Laufer Erzsébet

Anna az előadóművészet mellett alkalomadtán modellkedik is. Fotó: Laufer Erzsébet

 

A következő előadás:

Homo metropolitanus, március 31.


A NŐStények egy évadot a Dumaszínház kötelékében töltött, jelenleg azonban különböző helyszínekre viszik tematikus műsoraikat. Anna reméli, hogy hamarosan Győrben is bemutatkozhatnak. "Mi nők, humor terén finomabban vagyunk a férfiaknál, én például kerülöm az alpári viccelődéseket, persze azért van néhány pikáns sztorim... Ezeket a tizennyolcas karikás, Pont G című előadásunkban el is mesélem" - fűzi hozzá Anna.


A NŐStények célja az is, hogy összegyűjtsenek minden jó humorú lányt. Ezért olyan esteket tartanak, amikor bárki felléphet egy-egy rövid szösszenettel. Ebben a formában már több hölgy is csatlakozott hozzájuk, de továbbra is várják az érdeklődőket.


Balogh Annának bűvészként az eddigi legnagyobb fellépése decemberben volt, a Hungexpón, ahol bemutathatta például a gyors ruhacsere, vagy a hóviharkeltés illúzióját. "Óriási élményt jelentett ezernyolcszáz meghívott előtt szerepelni, főleg, ha belegondolok, hogy otthonomban, Ravazdon összesen nem laknak annyian - a községben mintegy ezerkétszázan vagyunk. A műsort a Szemfényvesztők című film inspirálta, persze mi előadás közben nem raboltunk ki egy bankot" - tette hozzá nevetve Anna. 

Fotó: Korecz Márk

Fotó: Korecz Márk

A csinos előadó egyébként nagyon büszke ravazdi származására, amikor teheti, a község említésével kezdi műsorát. Ugyan Budapestre köti a munka - a fellépések mellett civilben egy reklámcégnél dolgozik-, rengeteg időt tölt itthon, családtagjain is "teszteli" bűvészerejét.


"Saját ötletek alapján is készítek trükköket, amikhez én szerzem be az anyagokat és gyártom le, de mindenben számíthatok a bűvésztanárom, Susán Péter segítségére. Nagyon szeretem a tüzes trükköket, még akkor is, amikor a patikában kicsit furán méregetnek, nem értik, miért veszek annyi sebbenzint..."

A fiatal művész önálló estre is készül, azt ígéri, abban minden benne lesz, ami Balogh Anna, a színészettől a bűvészetig.

Fotó: Laufer Erzsébet

Fotó: Laufer Erzsébet

De nyáron is láthatjuk majd Győrben, például A bűn pincéje című földalatti sétálószínház előadásában, vagy a különböző szabadtéri játékokon, és a kapolcsi Művészetek Völgyének is visszatérő fellépője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!