Győr és környéke

2017.03.28. 19:43

Megint mesés nyereményeket ígérnek a telefonos csalók a megyében

A ˝nyereményt˝ úgy lehet megkapni, ha elmegyünk egy ATM-hez, és követjük a csalók utasításait. Ha megkeresik, értesítse a rendőrséget.

kisalfold.hu

Az elmúlt időszakban Győr-Moson-Sopron megyében ismét megjelentek a telefonos trükkös csalók. A sértetteket telefonon hívják fel valamelyik mobilszolgáltató nevében és közlik, hogy nyereményjátékukon pénzösszeget, esetlegesen értékes ajándékot nyertek. A megtévesztettet arra kérik, hogy menjen el egy a lakóhelyéhez közeli ATM automatához és ott az elkövető által diktált tranzakciót hajtsa végre. A magyarázat szerint ez a feltétele ugyanis, hogy a „mesés nyereményéhez" hozzájusson. A sértett gyakorlatilag egy mobiltelefon egyenlegfeltöltést végez el az utasításokat követve, de ezt már nem követi az ígért nyeremény átadása, átutalása.

A megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ezúton is kéri, hogy aki ilyen csalók telefonhívásait kapja az alábbiakat tegye meg:

- Soha ne hajtsák végre a telefonáló utasításait!

- Amennyiben megjelenik a hívó fél telefonszáma, úgy azt jegyezzék fel, ezzel is segítve a rendőrség munkáját.

- A hívást követően értesítsék a rendőrséget a csalók próbálkozásáról a már ismert 107-es, vagy 112-es segélyhívó telefonszámokon!

- Soha ne adják meg senkinek személyes adataikat, illetve bankszámlájuk adatait!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!