Győr és környéke

2017.03.30. 14:04

Handó Tünde: nem rendelnek bírákat a határhoz

Az Országos Bírói Hivatal egyelőre nem tervezi, hogy bírókat csoportosításon át a déli határhoz a menekültügyi őrizet miatt.

kisalfold.hu

Nem tervezi egyelőre a bírósági szervezet igazgatásáért felelős Országos Bírói Hivatal, hogy bírókat csoportosításon át a déli határhoz a menekültügyi őrizet miatt – mondta a Kisalföldnek Handó Tünde Győrben.


Az OBH elnöke kérdésünkre közölte: újfent komoly számításokat végeztek arra vonatkozóan, hogy az új helyzet – mármint az, hogy a menekültügyi őrizet miatt például azok a menekültügyek is a Szegedi Törvényszék illetékességébe kerülnek, amik eddig Győrbe jöttek volna – milyen munkaterhet jelent? Handó Tünde közölte: ezt nagyon nehéz megbecsülni, s úgy döntöttek, hogy egyelőre nem szükséges az azonnali létszámemelés, bár erre vonatkozóan előterjesztették a költségvetési igényt, s a minisztériumok támogatták.

 

Fotók– Nem abban gondolkodunk már, hogy ideiglenesen emberi erőforrásokat telepítsünk oda, hanem abban, hogy a becsülhető helyzethez képest egy állandó létszámról gondoskodjunk. Hiszen nem egy rövid ideig tartó, rendkívüli helyzetre kell berendezkedni, hanem arra, hogy akár évekig is számoljunk ezzel a kihívással – tudatta Handó Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!