Győr és környéke

2017.03.02. 07:21

Győrben a Dunakapu téri üvegpalota újra üresen áll - fotók

Az OTP 8 hónapig bérelte az üvegházat a Belvárosban. A Győr-Szol 5 évre adná bérbe az épületet, de az üvegház eladása elől sem zárkózik el.

Szeghalmi Balázs

Két éve fejeződött be az üvegház építése a Dunakapu téren. 2015 februárjában az utolsó simításokat végezték az üzletházon, amely helyén egykoron a Brády-ház állt. Utóbbi bontását - igaz, a Brády-ház egynegyedét megőrizték az új ingatlanon belül - és az üvegpalota kialakítását viták kísérték a győri közgyűléseken. Csak az üzletközpont terve 14 millió forint plusz áfába került.


Bérleti szerződés 5 évre


Az ötszintes épület kezdetektől fogva a Győr-Szol tulajdonában van. Az 1075,55 négyzetméter alapterületű üvegházat az OTP Bank vette birtokba tavaly áprilisban. Tudni lehetett, hogy a pénzintézet ideiglenesen bérelte ki az épületet. A bank Teleki utcai nyugat-dunántúli igazgatóságának felújítása pár hónapja fejeződött be. A megújult bankközpontot január végén Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója avatta fel. Az OTP határozott idejű bérleti szerződése január közepén járt le az üvegházban.


A Győr-Szol ismét bérlőket keres, a közszolgáltató mielőbb hasznosítaná az üresen álló épületet. A Győr-Szol honlapján olvasható pályázati felhívás szerint a bérleti szerződés 5 évre szólna. Az ár rubrikája üresen áll a dokumentumon. "Az ingatlant egyben vagy részekre tagoltan kínáljuk olyan szolgáltatási vagy kereskedelmi tevékenység végzésére, amely összhangban áll az épület környezetével" - közölte Ozsvárt Tamás.

 

Fotók: Mészáros Mátyás


Értékesítés


A Győr-Szol vállalati kommunikációs csoportvezetője hozzátette: a felhívásra több érdeklődő jelentkezett, a pályázók megnézték belül az üzletházat. Ozsvárt Tamás kérdésünkre megerősítette: a Győr-Szol nem gördít akadályt az épület eladása elé. Értékesítés abban az esetben történhet, ha megfelelő pénzügyi ajánlat érkezik. Az irányárat egyelőre nem közölte a közszolgáltató.


A kisalfold.hu úgy értesült: a legnagyobb esély arra van, hogy újra pénzintézet bérelje a Dunakapu téri üvegházat.

Három bejárat


​A belvárosi "üvegpalota" három bejárattal rendelkezik, egyrészt a mélygarázs felől gyalogos átjáróval, valamint a térszinten a Dunakapu tér és a Stelczer köz felől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!