Győr és környéke

2017.03.28. 11:07

A piros lámpánál verekedtek össze a sofőrök Győrben

Egy nő, két férfi, és egy buszsofőr csépelte egymást, miután a nő az egyik körforgalom előtt a záróvonalon sorolt be a busz elé.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt négy személlyel, egy nővel, két férfival és egy buszsofőrként dolgozó férfival szemben, akik 2016 nyarán egy közlekedési szituáció miatt verekedtek egymással Győrben.

 

A buszsofőr aznapi munkáját megkezdve, egy üres busszal haladt Győrben, mikor az egyik körforgalom előtt - már a záróvonalon – sávot váltva besorolt elé egy autó, melyet a vádlott nő vezetett. Mellette társa, a II. rendű vádlott foglalt helyet.


A pirosat jelző első jelzőlámpáig egymást követve haladtak, előttük még egy autó ment, amit a vádlott nő testvére vezetett.


A piros lámpánál a buszvezető leszállt a buszról, az előtte álló autó hoz lépett, majd az ablakon át számon kérte a vezető nőtől és társától a korábbi manővert.


Az anyósülésen ülő férfi és a buszsofőr egymást kezdték el szidni, a buszsofőr a nőt is obszcén szavakkal becsmérelte. A férfi aztán kiugrott az autóból, majd lökdösni és ütlegelni kezdte a buszsofőrt. A sofőr sem hagyta magát.

 

A verekedésbe az első autót vezető férfi, a nő testvére is bekapcsolódott nekifutásból belerúgott a buszsofőrbe. Némi szócsata után mindenki visszaült a saját járművébe.

 

Ekkor ugrott ki az autóból a vádlott nő, aki a buszsofőr után indult, és adott neki egy pofont. Lökdösni kezdték egymást, aminek a nő társa azzal vetett véget, hogy kipattant az autóból, majd torkon ragadta és földre vitte a buszsofőrt.


A földről felálló buszsofőr ezután követően arcon ütötte a vádlottat úgy, hogy attól lerepült annak napszemüvege. A másik autót vezető férfi ezt látva nekifutásból újra megütötte a buszsofőrt, majd egymást szidva mindenki visszaszállt a járművébe, a két személyautó pedig a piros lámpajelzés ellenére elhagyta a helyszínt.

 

A buszsofőrön kívül mindenki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Az ügyészség a vádlottakat csoportosan elkövetett garázdasággal,  a buszsofőrt ezen felül testi sértés elkövetésével vádolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!