Győr és környéke

2017.03.04. 08:00

A hitel szétszakíthatja a Győr környéki családot

Az elmúlt hónapokban kétszer kellett költöznie Mészárosné Ádámszki Ágnes családjának három kisgyermekkel. Párjának lakását devizahitel miatt elárverezték, így most nem tudnak együtt lakni. Megoldaná gondjaikat, ha Győrbe visszajöhetnének.

Rimányi Zita

"Egy 37 éves anyuka vagyok három gyermekkel, nehéz helyzetünk miatt gondoltam, hogy segítségüket kérem" – írta szerkesztőségünknek Mészárosné Ádámszki Ágnes. Amikor felvettük vele a kapcsolatot, azt is elmondta, hogy párja győri lakását azért árverezték el, mert nem tudták fizetni a devizahitel megemelkedett törlesztőrészleteit.


Ezért novemberben Tét-Ürgehegyre költöztek albérletbe a tizenhárom, a hat- és a hároméves gyermekkel. Onnan hordták be őket Győrbe iskolába, óvodába, bölcsődébe és a fejlesztő foglalkozásokra. Nagy gondot okozott azonban a bejárás. Ürgehegyről ugyanis csak az egyetlen reggeli járattal tudtak eljönni a megyeszékhelyre, hazamenni pedig négy óra körül.

 

Mészárosné Ádámszki Ágnes

Mészárosné Ádámszki Ágnes


Mivel nem engedhette a gyerekeket egyedül utazni az édesanya, munkát nem kereshetett. Míg várt rájuk, a városban kellett sétálnia, aztán velük együtt, a busz indulásáig. S a tüzelőt is alig tudták megvenni. Az asszony párjának fizetése hamar elfogyott, azért is, mert a bejárás miatt csak kevesebb óraszámban tudott dolgozni, mint korábban, így kevesebb lett a keresete. Ezenkívül pedig az jelent bevételt a családnak, amit az édesanya a gyerekek után kap. 


Mivel az ürgehegyi albérlet és a tüzelő megvásárlása nagy kiadást jelentett a családnak, az édesanya Mezőörsre költözött nemrégiben egy családtagjához a három gyermekkel. Párja szintén rokonnál húzhatja meg magát Győrben, így több munkát tud vállalni.


Ha visszaköltözhetnének Győrbe, sokat javulhatna a helyzetük, mert a férfi több munkát vállalhatna és Ágnes, aki korábban konyhán, takarítóként is dolgozott, állást kereshetne. De nehéz a megyeszékhelyen olyan albérletet találni, amit háromgyerekes családnak is kiadnak. S nekik gondot jelent a kaució kifizetése is.


Ágnes minden gondolata gyermekei körül forog, és most úgy érzi, körülményeik, a devizahitel következménye szakította szét őket. Szeretné egyben tartani a családot, úgy véli, erre adna neki esélyt támogatásunk. Bízik benne, hogy kilábalhatnak gondjaikból, pedig még a hitel fennmaradó részét is törleszteniük kell, és orvosi vizsgálatokra kell járnia, kisebb gyermekét is hordania.


"Csak ne kelljen a gyerekeknek mindenről lemondaniuk, csak ne kellene azon aggódnunk, lesz-e nekik meleg szoba, ahol aludhatnak, lesznek-e ruháik. Nagyon szeretném az életüket jobbá tenni" – mondta elszántan az asszony. A Lapcom Média Alapítvány Jóakarat Hídján – olvasóinknak köszönhetően – százötvenezer forinttal járulhatunk hozzá, hogy buszbérleteket, élelmiszert, tüzelőt vegyenek és az albérlethez szükséges kaucióra félretehessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!