Győr és környéke

2017.01.13. 11:50

Tompa Eszter gyilkosa 10-20 évet kaphat - Így hozták a bíróság elé a férfit Győrben - videó

Előzetes letartóztatásba helyezték a gönyűi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 14 évvel ezelőtt meggyilkolta a fiatal lányt.11.55 - Elrendelték S.A. előzetes letartóztatását.

Előzetesben Tompa Eszter gyilkosa


A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte az emberölési ügy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.


A bíróság döntését azzal indokolta, hogy a gyanúsított ugyan az emberölés elkövetését elismerte, de az elkövetés módja a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján vizsgálandó, további nyomozati cselekmények lefolytatása szükséges, tanúk meghallgatása, amelyek zavartalan lefolytatása érdekében a kényszerintézkedés elrendelése indokolt.


Ezen kívül a gyanúsított terhére rótt cselekmény tárgyi súlya – a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettét a törvény 10-20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli a törvény büntetni – önmagában megalapozza a gyanúsított szökésének veszélyét. A gyanúsított korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt volt büntetve, jelenleg is lopás miatt büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, ami miatt fennáll a bűnismétlés veszélye is.


A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a döntés jogerős.


10.50 - A Győri Járásbíróság nyomozási bírája péntek délelőtt dönt a tizennégy évvel ezelőtti emberölési ügy gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról.


Az ülést nagy sajtóérdeklődés kíséri, S. A.-t már bevezették a bíróságra:

Így hozták a bíróság elé Tompa Eszter gyilkosát Győrben. Fotók: Mészáros Mátyás

 

Ami eddig történt:


Tizennégy év után elfogták Tompa Eszter gyilkosát - állítja a rendőrség. A gyanúsítottat Gönyűről vitték be szerda hajnalban kihallgatásra. A családos férfi mindvégig Gönyűn élt, azóta háromszor állt bíróság előtt lopás miatt. Az is lehet, hogy az egyik ügy buktatta le.


Csütörtökön a rendőrség sajtótájékoztatót tartott az ügyben, ahol megtudtuk, egy banális balesetből lett a szörnyű gyilkosság.


Címkék#Győr
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!