Győr és környéke

2017.01.31. 08:01

Borkai: Orbán Győrbe is eljön

Győr, Hódmezővásárhely, Salgótarján - alig három város maradt ki Orbán Viktor körútjából, a kormány Modern Városok Programjából. A győri polgármester nem aggódik, várja a miniszterelnököt, aki szerinte záros határidőn belül meg is érkezik.

Sudár Ágnes

Tizenkilenc város, 185 fejlesztési projekt, 462 milliárd odaígért forint: ennyi volt a mérlege Orbán hétfői szegedi útja előtt a kormány Modern Városok Programjának. Miután a kormányfő Szegedet is kipipálta, már csak három megyei jogú város maradt, amit a miniszterelnök még nem keresett fel: Győr, Hódmezővásárhely és Salgótarján. Összeesküvés-elméletek gyártása nélkül is okkal vetődik fel a kérdés: Győrrel mi lesz már? 

 

Orbán jön az EYOF előtt?


"Ide is el fog jönni" – szögezte le Borkai Zsolt polgármester, s nem tett úgy, mint aki nem hallott az eddigi távolmaradás okát firtató elméletekről. Szerinte ugyanakkor teljes tévút személyes ellentétet keresni, mert "ezek szerint akkor Lázár Jánosra is haragszik a kormányfő, hisz Hódmezővásárhelyen sem járt". (Lázár a Csongrád megyei város polgármestere volt – a szerk.)


Borkai állítja, továbbra is korrekt, partneri kapcsolatban van Orbánnal, nincs szó semmilyen kegyvesztettségről, amelyről másik tisztsége (MOB-elnöksége) okán találgatások indultak.


Kérdésünkre, hogy Orbán még az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előtt – ami nyáron lesz – eljut-e vajon Győrbe, az volt a válasz: "biztosan". Hozzátette, már tavaly elő volt készítve minden; az is, hogy milyen fejlesztéseket jelenthet be a miniszterelnök. Ez így van: a Kisalföld először júniusban, majd ősszel számolt be arról, hogy Orbán Viktort Győrbe várják a Modern Városok Program kapcsán.


1,5 milliárd a tét


Borkai Zsolt végül azt is leszögezte, kézzelfogható és beváltható az a másfél milliárd forint, amelyet Győr most év végén kormányzati támogatásként kapott. A Modern Városok Program során kétségkívül sok ígéret elhangzott – leginkább közlekedési infrastruktúrára –, de ezek megvalósítása, ahogy mondani szokás, nagyrészt még a habokban van. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!