Győr és környéke

2016.11.07. 12:37

Végeztek az Ifjúság körút harmadával Győrben - Nézze meg videón a felújítást

Felújították Győrben az Ifjúság körút 350 méteres szakaszát. A 77 millió forintos munkának hála sokkal csendesebb lett a nagy forgalmú adyvárosi utca.

kisalfold.hu

[namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester, [namelink name="Radnóti Ákos"] alpolgármester, Gancz Tamás önkormányzati képviselő és Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője számolt be a korszerűsítésről tfőn délelőtt.


Mint elhangzott, az Ifjúság körút egyidős Adyvárossal, a burkolat közel negyvenéves. A felület egy része még tűrhető állapotban van, ám már sok helyen kellett kátyúzni, és a közműjavítások is hagytak nyomot.


Az Ifjúság körutat naponta mintegy 25 ezer jármű használja, így valóban megérett az idő a felújítás elkezdéséhez. Most az első harmadával végeztek.

Felújították az Ifjúság körutat Győrben
A hőtáv-, majd a gázvezeték cseréje ősz elején befejeződött, ezt követően három t alatt megújult két autóbuszöböl, és kicserélték az Ifjúság körút felső aszfaltrétegét mintegy 350 méter hosszon, a Tihanyi Árpád út és az Ifjúság körút 77. számú épület között.


Csak két napig volt szükség az út lezárására az aszfaltozás idején. Aprólékos munkát végeztek, ugyanis több mint ötven közműszerelvényt (csatornafedlapot, víznyelőrácsot, ivóvízelzárókat, gázvezeték-elzárókat) cseréltek ki, ami azt jelenti a lakók nagy örömére, hogy sokkal csendesebb lett a forgalmas útszakasz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!