Győr és környéke

2016.11.15. 16:10

Mi már tudjuk, mennyibe kerül a korcsolyázás a Dunakapu téren - videó, fotók

A tavalyi advent idején debütált és egyből az ünnepi hetek legnépszerűbb attrakciója lett a Dunakapu téri jégpálya Győrben. Nem meglepő, hogy a korcsolyapályát újra megépítik. Minden fontos információ árakról, nyitva tartásról cikkünkben.

Szeghalmi Balázs


A tvégén már hizlalják a jeget


"Remélhetőleg most tvégén elkezdhetjük hizlalni a jeget. A jövő pénteki adventi fénygyújtáskor tizenöt-húsz centiméteres jégtakaróra van szükségünk, hogy megnyithassuk a pályát" – kezdte érdeklődésünkre Szarvas Zoltán, a Győri Nemak-Dana ETO HC elnöke. A pályát a győri jégkorongsport szakemberei üzemeltetik idén is.


 

Videó: Cseh Róbert


Árak, nyitva tartás


A tavalyi sikerrecepten nem változtatnak érdemben. "A pályára páros óránként engedjük a korcsolyázókat tfőtől csütörtökig délelőtt tíztől este nyolc óráig, pénteken, szombaton és vasárnap pedig este tízig.


Másfél órát lehet mozogni a jégen, majd fél óra karbantartás következik. A korcsolyapálya használati díja az adventi időszakban, karácsony végéig akciósan ötszáz forintba kerül egy turnusra. Ezt követően a felnőttjegyekért ezer forintot kérünk majd" – közölte Szarvas Zoltán.


 

Hamarosan kinyit a belvárosi jégpálya Győrben - fotók: Cseh Róbert


Korcsolyát elő


Másfél órás korcsolyabérlésre szintén lesz lehetőség a helyszínen, december 28-ig egységesen 500 forintos áron. Ami különbség a tavalyi évhez képest, hogy szombaton és vasárnap délelőtt kilenc és tíz óra között korcsolyaoktatást tartanak a 10 év alatti gyerekeknek.


A korcsolyázók kikapcsolódását világító lámpák és hangfalak fokozzák majd. Advent mind a négy vasárnapján 18 órától jégrevüt is bemutatnak a Dunakapu téren. Már csak azért kell szurkolni, hogy az időjárás fogadja kegyeibe a népszerű téli sport kedvelőit és ne olvassza a jeget.

Korábban - Hurrá! Épül a jégpálya a Dunakapu téren - fotók


Advent idején újra a korcsolyázóké lesz a Dunakapu tér Győrben. Már építik a pályát. A pályát várhatóan jövő pénteken (nov. 25.) vehetik birtokba a téli sport kedvelői. Ekkor lesz az adventi fénygyújtás is.


 

Hurrá! Épül a jégpálya a Dunakapu téren

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!