Győr és környéke

2016.11.14. 09:05

Győri nyomozó ügyészség - Autókkal bizniszelt a banda, csak épp hamis papírokkal - fotók

Az elkövetők a Budapesten ellopott járművek alvázszámát megváltoztatták.

kisalfold.hu

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség kilenc személy ellen emelt vádat, akik nagy értékű, lopott vagy lízingelt gépjárművek azonosítási adatainak meghamisításával, majd a járművek értékesítésével jutottak haszonhoz - közölte a Győ-Moson-Sopron megyei Főügyészség hétfőn.


Az elkövetők a Budapesten ellopott járművek alvázszámát megváltoztatták, majd hamis német nyelvű adásvételi szerződés és hamis osztrák forgalmi engedély felhasználásával helyezték ismét forgalomba az autókat, amiket aztán gyanútlan személyeknek adtak el.


A társaság ily módon öt jármű forgalomba helyezését intézte el, összesen 28 139 000 forint értékben.

Az ügyészség felvétele


A másik módszer szerint a Svédországban lízingelt autókra, melyek után a lízingdíjat nem fizették be szintén hamis német adásvételi szerződés és hamis osztrák forgalmi engedély felhasználásával szereztek magyar rendszámot. Ily módon  három jármű magyarországi forgalomba helyezését intézték el összesen 16 699 000 forint értékben.


A nyomozás során a járműveket a jóhiszemű vevőktől, illetve a vádlottaktól  a  nyomozó hatóság lefoglalta, így az okozott kár megtérült.


Az ügyészség a vádlottakkal szemben orgazdaság bűntette, valamint okirat hamisítások és egyedi azonosító jel meghamisítása bűncselekmények miatt emelt vádat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!