Győr és környéke

2016.11.17. 10:55

Figyelem! Így gyűjtik a falevelet Győrben

December 31-ig vásárolhatnak olyan zsákot, amiben gyűjthetik a faleveleket, gallyakat, biohulladékot.

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában zajlik a városi közterületeken a falevél gyűjtése. A szolgáltató gépeivel és dolgozóival, valamint a tevékenységbe bevont alvállalkozók munkatársaival minden városrészben találkozhatunk.


A Győr-Szol kiemelt figyelmet fordít a fasorokkal rendelkező utak – pl.: Bartók Béla út, Táncsics Mihály utca, Damjanich utca – esetében a lehullott falevél gyűjtésére. A lakótelepi zöldterületeken kaszálék gyűjtős fűnyíróval szedik össze a lombot, az útpadkák mentén lombszívó és seprő gépek dolgoznak, a gépekkel nem megközelíthető részeken pedig kézi erővel gereblyézik a levelet.

 

Fotó: Nagy Csaba

Fotó: Nagy Csaba

A lakosság által, az ingatlantól az útpadkáig tartó területen, valamint az udvarban összegyűjtött lomb környezetbarát elszállíttatására a GYHG Nonprofit Kft. december 31-ig lehetővé teszi Győrben a társaság logójával ellátott, 60 liter hulladék elhelyezésére alkalmas zsákok vásárlását. Ezen zsákokba a lakók által a közterületen összegyűjtött fű, falevél, gally, zöldhulladék, valamint saját ingatlanon belüli nagyobb mennyiségű bio-, biológiailag lebomló hulladék rakható.

 

A zsákok 177 Ft+áfa/db áron vásárolhatóak meg a Győr-Szol Zrt. és a GYHG Orgona utcai (Győr, Orgona u. 10.) és Jókai úti (Győr, Jókai út 7–9.) közös ügyfélszolgálati irodáiban. A zsákok árát nem lehet az irodában kifizetni, azok ellenértéke a következő szemétdíj számlában fog szerepelni. Családi házak esetén egyenként maximum 10, társasházak esetén maximum 20 zsák vásárolható.

 

A családi házas környezetben a zsákokat a barna, úgynevezett biokukák mellé kell kihelyezni, és a zsákokat a társaság a szokásos gyűjtési napokon szállítja el.


Társasházak esetében az összegyűjtés utáni elszállítási igényt a közös képviselőnek kell bejelentenie e-mailen ([email protected]), vagy a 96/50-50-50-es telefonszámon. Társasházak esetében az elszállítás pénteki napra kérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!