Győr és környéke

2016.11.05. 00:35

A veszélyes győri kanyarban összetörték Róbert síremlékét

Az elhunyt győri fiatalember családja nem haragszik az autósra és reméli, hogy kevesebb baleset történik a Győrt Győrszentivánnal összekötő úton a jövőben.

Szeghalmi Balázs


Lapunk idén februárban írt arról a tragikus kimenetelű balesetről, melyben egy fiatalember életét veszítette Győrszentiván határában. Róbert autója kisodródott az útról, a vezető kizuhant a kocsijából, ami maga alá gyűrte. Egész éjjel - súlyosan sérülten - az autó alatt feküdt. A családtagjai keresték, de csak másnap reggel talált rá valaki. Az alacsonyabb osztályokban szereplő győri labdarúgó a Petz-kórházban műtét közben hunyt el.


Nem haragszik a testvér


Ugyanabban a győrszentiváni kanyarban, ahol a győri fiatalember balesetet szenvedett múlt télen, a napokban kisodródott egy másik autós. A jármű összetörte Róbert út menti síremlékét. A Facebookon tett bejegyzésében Róbert testvére leszögezte, hogy "nem dühös az illetőre, sokkal inkább sajnálja, hogy egy újabb autóst ért baleset ott, ahol a bátyját". A posztot rengetegen osztották meg és sokan szóltak hozzá.


A közelmúltban újították fel a szakaszt


A Győrt Győrszentivánnal összekötő úton sebességkorlátozó táblák hívják fel az autósok figyelmét a veszélyes kanyarra. "Sajnos, sok baleset történt ezen a szakaszon. Különösen esős időben `szállt el´ több jármű az útról. Nem sokkal a győri fiatalember halála után terepjáró és Audi ütközött frontálisan itt. A kocsik totálkárosra törtek, de a sofőrök szerencsére túlélték a karambolt" - kezdte Győrszentiván önkormányzati képviselője, Sík Sándor.


"A magunk részéről tettünk a balesetek csökkentéséért. A keleti elkerülő első ütemének építésekor a győri önkormányzat költségvetéséből több 10 millió forintos felújításra került sor. Először a nyomvonal korrekcióját végezték el a szakemberek, majd az út új burkolatot kapott. Ahol a halálos baleset történt februárban, szélesítettük a padkát. Rengeteget járok ezen a szakaszon, tapasztalatból tudom, hogy óvatosan és körültekintően kell itt közlekedni" - zárta szavait Sík Sándor.


A Vonal út biztonságosabb


Akik szeretnék elkerülni a kanyargós és forgalmas összekötő utat, választhatják a Vonal utat. A Sugár úti körforgalomtól az Audi Hungaria irányába tartó Vonal út tavaly nyáron készült el véglegesen. Tény, hogy itt sokkal nyugodtabb körülmények között vezethetnek az autósok, mint a régi úton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!