Győr és környéke

2016.11.16. 13:48

31 új parkoló - aranytartalékok Győr-Adyvárosban

A Körkemence utcában 4, a Tihanyi Árpád úton pedig 9 autóparkoló készült el. További 12 megállóhely épül az Ifjúság körúton, 6 pedig a Kodály Zoltán utcában.

kisalfold.hu

Emellett 25 van még tervben. Csupa jó hír hangzott el a szerda délelőtti győri sajtótájékoztatón.

[namelink name="Radnóti Ákos"] alpolgármester, önkormányzati képviselő, Gancz Tamás önkormányzati képviselő és Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője számolt be a fejlesztésről és a tervekről.

Az útkezelők szakmai programjában 2000 óta szerepel új parkolók építése a helyhiánnyal küzdő városrészekben, lakótelepeken. Ahol a forgalmi helyzet lehetővé tette, a parkolás átrendezésével nyertek több parkolóhelyet, ilyen volt a Földes Gábor utca átépítése 2002-ben.

A legtöbb esetben azonban csak a zöldterület igénybevételével lehet új parkolóhelyeket építeni, ebben az esetben mindig arra törekednek, hogy a lehető legkevesebb kárt okozzák a természetben. Csak nagyon indokolt esetben vágnak ki fát, akkor is természetesen kertész bevonásával.

A tájékoztatón elhangzott: idén a Körkemence utcában a Szabolcska utca felőli szakaszon folytatta a város a tavaly megkezdett parkolóépítést, most 4 új parkolóhely épült és korszerűsödött a közvilágítás is.

A Tihanyi Árpád úton, a 65–69. szám előtt egy 9 beállásos parkoló létesült a sportpálya mellett úgy, hogy a későbbiekben ez a forma megtükrözhető, így további 9 hely építhető.

Az Ifjúság körút 65–69. mögött egy betonos parkolót építenek át az útkezelők decembertől, amelynek helyén 12 megállóhelyet jelölnek ki és a felületet is felújítják. A férőhelyek száma itt 28-ra bővíthető a későbbiekben. Ez a munka nagy valószínűséggel áthúzódik jövőre.

A Győr-Szol kivitelezésében új parkolók épülnek a Kodály Zoltán u. 44. szám előtt, 6 autó tud majd megállni szabályosan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!