Győr és környéke

2016.10.29. 12:44

Mutatjuk a Győr közeli utat, ahol mindig veszélyes közlekedni! - fotók

A Győrt Győrújbaráttal összekötő út borzalmas állapotára a múlt heti súlyos baleset - az egyik sofőrt feszítővágó segítségével kellett kiszabadítani - újra ráirányította a figyelmet. Az út felújítási tervei készen vannak, de pénz egyelőre nincs a korszerűsítésre.

Szeghalmi Balázs


"A 83-as főútról nyíló, körülbelül négy km-es utat 25 éve nem újították fel, kerékpárút nincs. A település közlekedési ütőere, a Fő út szintén rendkívül rossz állapotban van. A keskeny útszélesség miatt az itt közlekedő teherautók állandó veszélyt jelentenek" - mondta Sós Győző győrújbaráti lakos.

 

Az összeroncsolódott Suzuki mutatja a múlt pénteki baleset súlyosságát. Fotó: Tudósító

Az összeroncsolódott Suzuki mutatja a múlt pénteki baleset súlyosságát. Fotó: Tudósító

Előbb várható útfejlesztés Győrújbarát szívében

"Polgármesterként minden fórumon szóvá teszem, hogy a győrújbaráti utak sürgősen felújításra szorulnak. Amikor átadták a falut Győrrel összekötő utat, a jelenlegi forgalom körülbelül öt százaléka közlekedett itt. Saját számításaim szerint naponta 5500-6000 jármű használja ezt a szakaszt, köztük rengeteg betonkeverő jármű" - kezdte érdeklődésünkre Szalóki Géza.

Győrújbarát polgármestere hozzátette: "arra kaptam politikai ígéretet, hogy a település központjában körforgalom váltaná ki a Liszt u.-Veres u.-Fő u. kereszteződést, illetve a Veres és Szent István utat Nyúl irányába rendbe tennék jövőre. A korszerűsítés körülbelül 1,5 milliárd forintba kerül. Ha ez megvalósul, következhet az összekötő út fejlesztése. A saját büdzsénkből évente 40 millió forintot tudunk költeni kátyúzásra, az árkok tisztítására, a burkolat gondozására. A főutakhoz hozzá sem nyúlhatunk a jogszabályok szerint, igaz, keretünk sem lenne rá".

 

Úttalan út vezet Győrújbarátról Győrbe


Parkolópályán a tervek

"A 83129-es jelű, Győrt Győrújbaráttal összekötő út burkolata makadám szerkezetű, teljes körű felújítására az elmúlt évtizedekben nem került sor. Állapotára jellemző, hogy egyenetlen, az út széleken kátyúk keletkeznek. Utóbbiakat folyamatosan javítjuk" - ismerte el kérdésünkre a Magyar Közút kommunikációs vezetője.

Velkei Lilla hozzátette: az említett szakasz rekonstrukcióját több javaslatban összegezte a Közút. A tervezett munkát nehezíti, hogy a keskeny beépítési szélesség mellett kell az út vízelvezetését megoldani. Elsődlegesen a fő gondot mégis az jelenti, hogy a felújítás pénzügyi keretét nem sikerült biztosítani. Annak ellenére sem, hogy a legutóbbi népszámlálási adatok szerint már közel 7000-en élnek Győrújbaráton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!