Győr és környéke

2016.10.19. 18:00

Közel 3000 család otthona újul meg Győrben

1,1 miliárd forinttal egészíti ki a győri önkormányzat az állami támogatást.

kisalfold.hu

 
"A város és a kormány összefogásával, valamint a lakók áldozatvállalásával közel háromezer lakás tud megújulni a jövő év végéig Győrben" - jelentette be az Otthon Melege Programról szóló szerdai sajtótájékoztatón Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

Elmondta: 2,3 milliárd forint állami támogatás érkezik Győrbe, ez az erre a célra rendelkezésre álló forrás több mint ötöde. Kiemelte a győri önkormányzat felelősségvállalását, hangsúlyozta: "az országban egyedülálló példát mutat a győri önkormányzat azzal, hogy további támogatást ad az állami forráshoz, nincs több város az országban, ahol így csökkentik a beruházás lakókra eső önrészét".

1,1 miliárd forinttal egészíti ki a győri önkormányzat az állami támogatást, ennek köszönhetően 2839 lakás újulhat meg a megyeszékhelyen. Ez azt jelenti, hogy közel 3000 család élhet modernebb, korszerűbb otthonban, az érintetteknek ezt a magas számát tekintve "az elmúlt tíz-húsz év egyik legnagyobb beruházása ez" – jelentette ki Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

A tájékoztató helyszínét adó, Répce u. 1-7. tömb fejlesztése mintegy 30 millió kormányzati támogatásból, 14 milliós önkormányzati hozzájárulásból és a lakók közel 40 millió forintos vállalásából valósul meg. Az Otthon Melege Program a 4-60 lakásos társasházak korszerűsítését segíti, ennek keretében Győrben 86 szerződést kötöttek, ezekben a napokban 28 helyszínen kezdődtek el a korszerűsítési munkák.

Címkék#Győr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!