Győr és környéke

2016.10.18. 09:26

Édes köszönet az újraélesztésért

Egymásnak adták a kilincset vasárnap, az újraélesztési gyakorlaton az érdeklődők. A levegő akkor állt meg a teremben, amikor az egyik civil tortával lépett be a győri mentőállomásra – így köszönte meg, hogy két éve megmentették az életét.  


A szörnyű baleset híre gyorsan terjedt el  két éve, egy csendesnek induló nyári napon:  kétgyermekes, fiatal anya ütközött autójával egy szirénázva haladó, darus tűzoltóautóval. Kiss Renáta a baleset következtében súlyos koponyasérülést szenvedett, eltört a gerince, a csigolyája, a bordája, sérültek a vállai, szétnyílt a felső ajka, kitört a foga... A helyszínen újra kellett éleszteni, majd hetekig küzdöttek érte a kórházi orvosok és nővérek.

Ő maga is élni akart, kislányáért, aki alig múlt hat, illetve az akkor kétéves kisfiáért nem adhatta fel a küzdelmet. Most már ismét dolgozik, sőt: két év óta most először, ezen a hétvégén


autóba ült és vezetett. Óriási lépés ez  neki. Mikor a baleset után beszéltünk vele, még a rehabilitáció elején volt (Boldog születésnapot, Renáta! – Kisalföld, 2014. szeptember 2.). Újra tud tehát járni, beszélni, emlékezni. És tudta, hogy egyszer még köszönetet szeretne mondani azért, hogy csaknem egy órán át küzdöttek az életéért, ott a Mártírok  útján, a baleset helyszínén. Most jött el az alkalom.


Részletek a keddi Kisalföldben.

Kiss Renáta végre megköszönhette az életét Bíró Attilának is. Fotó: M. M.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!