Győr és környéke

2016.10.05. 15:11

Brutális gyilkosság Gyarmaton - Fejszével verte agyon a 80 éves férfit a 17 éves fiatal - fotók

17 éves volt a fiú, aki embert ölt, 15 évet kapott.

kisalfold.hu

Maga az ügyvéd is borzalmasnak nevezte a bűncselekményt, de a 12 évet eltúlzottnak találta a szanyi fiatalkorú ügyében, aki fejszenyéllel  és baltával vert agyon egy 80 éves gyarmati férfit. A Győri Ítélőtábla azonban 15 évre emelte szerdán S. Valentin büntetését. A rablógyilkos  az utolsó szó jogán ismét előállt azzal, hogy a gyarmati S. Feri bácsi brutális meggyilkolásához vezető rablásra egy idősebb férfi bujtotta fel.


Korábban is felbukkant S. Valentin vallomásaiban az idősebb férfi  neve – akkor még tettestársként –, de hol így, hol úgy módosult a történet. A tinédzser vallomását közben visszavonta. Ám azt a korábbi állítást, hogy ő csak fent a lakásban fosztogatta az S. családot, míg az idős családfővel más bánt el a pincében, saját maga cáfolta meg a rablás perceiben. Mert akkor azt kérdezte a kifosztott nénitől: „Ki az az öregember, akit a pincében megkötöztem?" „Ő az én férjem" – felelte a halálra vált asszony.


A Győri Ítélőtáblán dr. Széplaki László tanácsa  15-re emelte az első fokon kiszabott 12 évet, ezt fiatalkorúak börtönében kell S. Valentinnak letöltenie. A fiút brutális tette elkövetésekor egy hónap választotta el a 18 évtől. Ha valamiért, hát ezért hálás lehet a sorsnak.


A fiatal Gyarmatra utazott 2014. december 20-án, korábban sok időt töltött a faluban élő nagymamájánál. Felfigyelt a takaros házra, a maga készítette csuklyában belépett a nyitott kapun, a nyári konyhában elcsente a zseblámpát, a konyhakést és a dobozos üdítőt. Utóbbit kiitta, otthonosan begyújtott a kazánba, amitől a radiátor felébresztette S.-éket. Az alagsorba szaladtak, a betörő addigra álarcostól elbóbiskolt. Az asszony rendőrséggel fenyegetőzött, az álmából ébredő pedig elinalt.


Másnap visszament. Vitte a csuklyát, s egy töltetlen riasztópisztolyt, amivel sakkban akarta tartani a háziakat. Volt nála egy méteres fejszenyél is, így nyitott be az idősekhez a belül zsinórra akasztott kulccsal. A család reggel 7 körül ébredt, Feri bácsi megetette az állatokat és az alagsorba ment. Ott találta a tinédzsert, megragadta a karját, ám az előző  alvós jelenet után alábecsülhette a fiú agresszivitását. A betörő a fejszenyéllel egyszer tarkó-nyakszirt tájékon, majd az arcán ütötte meg a sértettet, aki elesett. A támadó a fejszét eldobta és baltát ragadott, annak fokával ütötte a 80 éves bácsi fejét. Ismét a fejszéhez nyúlt és felment vele a nappaliba. Egyik kezében a gyilkos eszközzel, a másikban a riasztópisztollyal követelte a pénzt és az ékszert S.-nénitől, akinek kiáltására felnőtt fia is kijött. Végül édesanyjával együtt a hálóba menekültek és az ajtót tartották. Rendőrséggel fenyegetőztek, S. Valentin pedig kereket oldott. Ezután szembesült a család a bácsi halálával, a leírhatalan arc- és az agykoponyai sérülésekkel.


Korábban 12 évet kapott, a főügyészség súlyosításért, a védelem enyhítésért fellebbezett. Maga az ügyvéd is borzalmasnak nevezte a fiatal tettét, de kérte, hogy megbánását, pszichés állapotát, nehéz szociális helyzetét vegyék figyelembe. A rettenetes tettet azzal magyarázta a fiú, hogy nem tudott édesanyjának karácsonyi ajándékot venni. A karácsony azonban rémálommá vált, s a pénzügyi nehézségeken nem enyhített, hogy a börtönviselt apja nélkül felnőtt Valentin rács mögé került, a bűnügyi költség pedig 8 millióra rúg.


A fiatalembert fivére és édesanyja kísérte el. Hang nélkül ültek és távoztak. Az asszony könnye a folyosón kezdett csak folyni némán, aki nem nézett rá, észre sem vehette.


 

Brutális gyilkosság Gyarmaton - Bírósági tárgyalás

Korábban írtunk


A büntetőeljárás adatai alapján a gyanúsított 2014. december 22-én 7 óra 50 perc körüli időben egy gyarmati családi ház alagsorában, egy baltával súlyosan bántalmazta az ott lakó 80 éves férfit, majd felment a lakószintre, ahol az ott tartózkodóktól egy fegyvernek látszó tárggyal készpénzt, ékszert követelt. A sértettek ellenállása miatt nem sikerült értéket szereznie, a helyszínről ezt követően távozott. Az idős férfi az elszenvedett sérülései következtében a kórházban meghalt - közölte a rendőrség. Még több részlet >>


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!