Győr és környéke

2016.09.08. 10:50

˝Kibelezlek!˝ - késsel fenyegette afgán honfitársát Győr belvárosában

Három afgán és egy pakisztáni előzetes letartóztatásban van, mert megfenyegették és megkárosították honfitársukat.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a három afgán és egy pakisztáni származású személyt, akik Győrben egy afgán sértettől több mint 100 euró készpénzt és egy 150.000 forint értékű mobiltelefont szereztek meg bűncselekmények útján.


A megalapozott gyanú szerint az elkövetők ugyanis Győr belvárosában, szombat délután odahívták magukhoz a sértettet, akinek elkérték a mobiltelefonját. Miután használták a készüléket, azt csak a sértettnél lévő 100 euró (kb. 31 ezer forint) és 2.500 forint ellenében ígérték visszaadni. Végül mind a pénzt, mind a készüléket eltették.


Ezt követően a sértettet veréssel fenyegették meg azért, hogy az értékei visszavételével felhagyjon. Ezt nyomatékosítandó egyikük meg is ütötte a sértettet, míg másikuk egy kést fogott a hasához a „kibelezlek" kijelentés mellett.


A kényszerítés bűntette és csalás vétsége miatt folyamatban lévő eljárásban a bíróság az ügyészség indítványának megfelelően egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés lehetősége miatt, illetőleg a tanúk befolyásolásának eshetőségére, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel. A végzés nem jogerős - tájékoztatta a kisalfold.hu-t dr. Takács Péter főügyész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!