Győr és környéke

2016.09.07. 16:01

Győri kosarasok tragédiája - Itt hallgathatja meg a dalt, ami az elhunytak emlékére készült

Napra pontosan három évvel ezelőtt történt a szörnyű buszbaleset. Az Angyalok szárnyán című Mon Cheri-dal az áldozatok emlékére íródott.

Három évvel ezelőtt, szeptember 7-én történt az elmúlt évek, évtizedek egyik legsúlyosabb, sportklubbal kapcsolatos balesete. Az UNI Győr női kosárlabdázói Sopronba tartottak edzőmérkőzésre, amikor Vitnyéd előtt a csapatot szállító busz ütközött egy személyautóval. Ennek következményeként Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházba szállítást követően hunyt el. A játékosok közül a szerb Natasa Kovacevic sérült meg a legsúlyosabban, bal lábát térd alatt amputálni kellett.

 

Az áldozatok emlékére Fűzy András írt egy dalt, melyben Fűzy Ákos és Tapodi Péter mellett a tavaly elhunyt ügyvezetőről, Balogh Gyuláról is megemlékezik.

 


„Ami történt, sosem tudjuk elfeledni, de jó lenne, ha nem a tragédia, hanem inkább a személyes dolgok jutnának eszünkbe, ha Ákosra, Péterre vagy Gyulára gondolunk. Továbbá a sikerek, melyeket nemcsak a kosárlabdában, hanem a magánéletben értek el. Erről szól a szám, melynek az Angyalok szárnyán a címe. Három évvel ezelőttig a zenekarom, a Mon Cheri elég aktív volt, de a baleset óta kevés idő jutott a zenélésre. Ez a szám ezért is nagyon fontos a számomra. A szöveget én szereztem, Cséry Zoltán pedig megzenésítette. A Mon Cheri másik tagja, Erdélyi Viktor éneke teszi még meghatóbbá a dalt" – mondta a klubvezető.


A klip szeptember 7-én ">14 óra 1 perckor került fel a YouTube-ra. Azért ez az időpont, mert három éve azon a napon, abban a percben állt meg az ütközés miatt a balesetet elszenvedettek órája... Fűzy András még annyit hozzátett: a neki járó jogdíjról lemond az áldozatok családjának javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!