Győr és környéke

2016.08.11. 17:20

Lou Bega koncertje zárja a nyarat Győrben - fotók, videó

Lou Bega és zenekara koncertje zárja a Négy Évszak Fesztivál - Nyár nevű rendezvényt Győrben, augusztus 26-án.

A németországi  származású, kubai zenét játszó Lou Bega és zenekara koncertje zárja  a Négy Évszak Fesztivál - Nyár nevű rendezvényt a megyeszékhelyen  augusztus 26-án, s azon a hétvégén rendezik meg kilencedik  alkalommal a Győri Bornapokat - jelentették be a szervezők  csütörtökön sajtótájékoztatón Győrben.     

Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy nyárzáró koncert  este kilenc órakor kezdődik a Városház téren. A korábbi években a rendezvényen fellépett többek között Tom  Jones, a The Straits vagy a Saragossa Band német popzenekar is. Rossz idő esetén a koncertet augusztus 28-án tartják meg.

    

Győri nyárzáró előzetes. Fotók, videó: Cseh Róbert



Téglás Szabolcs, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont  programszervezője elmondta, hogy a Győri Bornapokat ezúttal is két  helyszínen, a Dunakapu téren és a Széchenyi téren rendezik  augusztus 25. és 28. között.    

A Dunakapu téren a villányi, a tokaji és a balatoni borvidékek,  a Széchenyi téren pedig a pannonhalmi, az etyek-budai, a szekszárdi  és a neszmélyi borvidékek mutatkoznak majd be. A program csütörtökön fél hatkor hazai és határon túli  borlovagrendek felvonulásával kezdődik. Vasárnapig a hazai és a  helyi zenekarok felváltva lépnek fel a Dunakapu téren és a  Széchenyi téren, s mindkét helyszínen kivetítőn követhetik nyomon a  látogatók a másik helyszín eseményeit.   

Csütörtökön negyed héttől a dányi, budapesti, csongrádi és  szegedi zenészekből álló Brass On The Road zenekar, majd Petruska  András dalszerző-énekes mutatja be Kapunyitó című, idén tavasszal  megjelent lemezét. Az estét az Apnoé zenekar koncertje zárja.Pénteken délelőtt megválasztják a fesztivál és a város borát,  kora estétől pedig a Mojo Workings nevű blues-, beat- és popdalokat  jásztó együttes, majd a Dániel Balázs Woogie Trió ad koncertet.    


Szombaton a magyar népzenei elemeket a szvinggel ötvöző  Harmonia Garden, a Kilele Swing Cats és Nagy Balázs lép fel,  vasárnap délelőtt pedig a Makám Együttes ad interaktív koncertet a  legkisebbeknek. Tagai István, a Győri Borlovagrend elnöke elmondta, hogy idén  tizenegy új tagja lesz a városi rendnek, nyolc tagot pedig  előléptetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!