Győr és környéke

2016.08.31. 17:19

Lezárják a medvei hidat, csak gyalog járhatnak rajta - De merre kerüljenek?

Szeptember 6-tól október 14-ig felújítás miatt lezárják a medvei hidat.

kisalfold.hu

A 14-es számú Győr-Vámosszabadi főúton a dunai magyar-szlovák határhidat szerkezetépítési munkák miatt 2016. szeptember 6-án 10 órától lezárják a járműforgalom elől. A gyalogosok – tolt biciklivel is – az egyik oldali járdát folyamatosan igénybe vehetik.

 

A magyar oldalon elrendelt útlezárás a 14-es számú főút 11+245-12+559 km szelvények közötti szakaszára vonatkozik, amely a régi határátkelőhely szlovák oldalától az országhatárig terjed. A bevezetett forgalomterelés jelentős mértékben érinti a tranzitforgalmat lebonyolító Győr, illetve környékének közúthálózati rendszerét.


A Győr felé közlekedő gépjárművezetők az első jelzéseket az M1 autópálya várost elkerülő szakaszának csomópontjaiban kapják, amely szerint Szlovákia az M1-M15-ös számú gyorsforgalmi utak igénybevételével érhető el, így a kijelölt terelőút elkerüli Győrt.

 

A város meghatározó csomópontjaiban szereplő szlovákiai útirányok érvénytelenítésre kerülnek a hídlezárás jelölése mellett, és a személygépjárművek a 14-es számú főútból kiágazó 1401-es jelű Győr-Mosonmagyaróvár összekötő út igénybevételével érhetik el a rajkai határátkelőhelyet.


A terelőút kitáblázásával egy időben az 1401-es jelű összekötő útról a 20 tonnát meghaladó, megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárműveket – kivéve áruszállítás jelleggel – kitiltják, hogy a forgalomterelés jelzéseit figyelmen kívül hagyó tranzit teherforgalom a mellékutat ne vehesse igénybe, és a szigetközi településeket a környezeti terhelésektől megóvjuk - tájékoztat közleményében a Magyar Közút.

 

Az építési munkák – a tervek szerint – 2016 októberének második feléig tartanak.

 

A korlátozáshoz kapcsolódó forgalmi viszonyokról tájékozódhatnak a nap 24 órájában a Magyar Közút Útinform osztályánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!