Győr és környéke

2016.08.17. 13:27

Kezdődik a suli: milyen táskát válasszak? - mutatjuk a legjobbakat!

kisalfold.hu

Egy hátizsák kiválasztása tapasztalataink szerint sok esetben a kinézet alapján dől el. A külső megítélése rendkívül szubjektív dolog, így ilyen téren csak annyit tehetünk, hogy igyekszünk a legváltozatosabb formákat/színeket felvonultatni kínálatunkban. Vannak azonban egyéb, jobbára praktikus szempontok is, melyekkel kapcsolatban megpróbálunk az alábbiakban néhány támponttal szolgálni.


Táska palettánk alapmodelljei kimondottan iskolai használatra készültek (Neff Scholar, Neff Daily, Element Beyond), ezek jellemzően alapvető funkciókkal rendelkező, 2 rekeszes hátizsákok, melyek mellőznek bármiféle technikai megoldást. Vitathatatlan előnyük az alacsony ár, és a divatos színvilág (utóbbi az iskolában messze nem elhanyagolható szempont)


Készletünk eggyel magasabb kategóriáját azok a modellek alkotják, melyeket már valamilyen extra funkcióval látott el a gyártó - ez lehet egy notebook/tablet tartó rekesz, külső hálós zseb, párnázott hátpanel, vagy plusz külső rögzítőpánt (ld. Nixon Smith Skatepack). A szélesebb funkcionalitás magasabb vételárral, de feltételezhetően jobb ár/érték aránnyal is párosul. Érdemes tehát alaposan átgondolni a keresett hátizsákkal szemben támasztott elvárásokat, nehogy végül az olcsóbb termék bizonyuljon drágábbnak.A felső kategóriát a technikai hátizsákok alkotják. Ezeket a darabokat speciális felhasználási területre szánták, és bár legtöbbjük általános hátizsákként is megállja a helyét, csak akkor érdemes egy ilyen darabra áldozni, ha valóban ki tudjuk használni a képességeit. Üzletünk profiljából adódóan a nálunk megtalálható technikai zsákok az esetek zömében snowboard backcountry/freeride modellek, melyek horizontális/vertikális snowboard tartó pántokkal, ásónak kialakított rögzítési pontokkal, vagy akár lavinasíppal és további, ehhez hasonló "tudományos" dologgal vannak ellátva. A technikai zsákok mindemellett fokozott vízállósággal rendelkeznek, és a gyártásuk során felhasznált anyagok által rendkívül strapabíróak. A vállpántok szélesek és ergonomikus kialakításuknak hála hatékonyan osztják el a terhelést a vállakon. Egyes modellek alulról kihajtható esőhuzattal is rendelkeznek, valamint hátpaneljük a megfelelő szellőzést lehetővé tevő, kényelmesen párnázott mesh anyagból készült.


Külön említést érdemelnek még az utazótáskák, melyek a nagy űrtartalmú, többnyire félvállon, vagy kézben hordható modelleket jelentik. Mint azt nevük mutatja, jellemzően hosszabb utak során tesznek jó szolgálatot, de sokan vannak, akik eleve ezt a típust részesítik előnyben a hátizsákokkal szemben - pl sportolók, akik az edzéshez szükséges felszerelést hordják benne. A nálunk megtalálható modellek közül a legtöbb gördeszka szállításra is elő van készítve, melyet a táska alján található tépőzáras pántok tesznek lehetővé. Utazótáska kínálatunk legkülönlegesebb darabja az Element Convertible - a 60L-es befogadókapacitással rendelkező típus - nevéhez hűen - átalakítható, hogy egyaránt használható legyen  utazótáskaként és hátizsákként is.

 

Táskáink széles kínálata megtalálható győri és szekszárdi üzleteinkben, valamint weboldalunkon IDE kattintva.

Címkék#iskola
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!