Győr és környéke

2016.07.18. 11:27

A győri nő mellrákra hivatkozva tizennégy millió forintot csalt ki áldozataitól

A vádlott a sértetteket azzal tévesztette meg, hogy gyógyíthatatlan rákos megbetegedésben, mellrákban szenved.

kisalfold.hu

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 31 éves győri nővel szemben, aki a 2014 tavasza és 2015 tavasza közötti tizenöt sértettet, köztük egy plébánost téveszthetett meg nem létező betegségére hivatkozva. Összesen közel tizennégy millió forinthoz jutott az elkövető.


A vádlott a sértetteket azzal tévesztette meg, hogy gyógyíthatatlan rákos megbetegedésben, mellrákban szenved, melyen semmilyen más eljárás, így a kemoterápia sem segít, csak az őssejt terápia. Ennek költségét, a tizenkét millió forintot az állam pedig csak utólag finanszírozza. A hathatós megtévesztés érdekében a terhelt hamis orvosi dokumentációt is mutatott áldozatainak, akiktől 25.000–5.800.000 forint közötti összegeket vett át.


Az általa megkeresett plébániától az elkövető további két millió forinthoz azért nem jutott hozzá, mert nem engedélyezte, hogy a plébános a kérését az illetékes egyházi testület elé vigye.


A terhelt egyébként rákos megbetegedésben sosem szenvedett, ellenben korábban plasztikai sebészeti mellfelvarrásban részesült. Az ügyészség az elkövetőt jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és más – összesen tizenhat – bűncselekmény elkövetésével vádolja - tájékoztatta portálunkat a Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség.

Illusztráció


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!