Győr és környéke

2016.06.22. 11:34

Szörnyű tragédia: áramütés ölte meg a fiatal családapát Győrben

Lábat mosni lépett be a fürdőkádba hétfő éjjel a Győrhöz tartozó Hecsepusztán Musicz Máté, amikor megrázta az áram, s szörnyethalt. Édesapja szerint villanyórájuk nem is volt, kontár módon vitték oda az áramot, ez okozhatta a tragédiát. Máténak nemrég született kisfia.

„Mondtam a fiamnak hétfő este, ne menjen haza, maradjon nálam. Ha rám hallgat, ma is élne" – mondta Musicz Máté édesapja, aki láthatóan még sokáig nem fogja kiheverni fia halálát. Máté 18 éves volt, nemrégiben született kisfia, aki élettársával együtt a ménfőcsanaki Bóbita Különleges Gyermekotthonban lakik. 

Emlék - Édesapja azt mondta, hogy Máté (a képen) nemcsak a fia, hanem barátja és munkatársa is volt.

Emlék – Édesapja azt mondta, hogy Máté (a képen) nemcsak a fia, hanem barátja és munkatársa is volt.


Musicz Máté a Győrhöz tartozó Hecsepusztán, a Hűtőház utca mellett lakott édesanyjával, csinosítgatta a szerény hajlékot, hogy családja hazaköltözhessen. A fiatalember édesapjával együtt építkezéseken dolgozott segédmunkásként, hétfőn is vele volt. Este indult haza a Pápai út melletti garázssorról. 


„Amikor hazaért, úgy döntött, lábat mos, koszosan nem akart lefeküdni. Ahogy egyik lábával belépett a kádba, s megnyitotta a vizet, megrázta az áram. Amikor odaértem, kiterítve feküdt – sosem fogom kiheverni. A fiamat, barátomat, a munkatársamat veszítettem el. Mindezt azért, mert valaki kontár módon kötötte be az áramot" – mondta a megtört édesapa. 


Információink szerint a villanyórát korábban leszerelték, a szomszédból vitték át az áramot Mátéékhoz. Ami pedig a körülményeket illeti, az édesapja azt mondja, azon a környéken sok az uzsorás. 


„Bár a fiam azért dolgozott, hogy együtt lehessen a családjával, most örülök, hogy az unokám nem lakott ott. Imádtam Mátét, istápoltam, de ő is segített nekem, amiben tudott. Amikor hívtak, hogy tragédia történt, rögtön Hecsepusztára siettem. Az édesanyját is megviselték a történtek."


Kerestük Máté édesanyját is, de a lakásán nem találtuk, a telefonját pedig kikapcsolta. A szomszédban élők annyit mondtak, hallottak Máté haláláról, de többet nem tudnak. 


A megyei rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halálesetet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!