Győr és környéke

2016.06.11. 12:22

Győrben még marad 50 forint a parkolás díja a Dunakapu tér alatt

Kedvezménnyel csábítják be az utcáról az autósokat: továbbra is ötven forint marad a parkolás a Dunakapu téri mélygarázsban - erről a napokban döntött a városvezetés.

Sudár Ágnes

 „Így van, s ezen egyelőre nem is kívánunk változtatni" – mondta Borkai Zsolt polgármester. Az önkormányzat célja továbbra is az, hogy a belvárosi – sok helyen tarthatatlan – parkolási helyzetet orvosolja. Ehhez az kell, hogy a felszíni parkolókból becsalják az autósokat a mélygarázsba. 


 Borkai állítása szerint jó úton haladnak, a Dunakapu téri mélygarázs valóban olcsó díja sokakat becsalt a parkolóba. Az első két szint átlagban megtelik, a mínusz harmadik szint ugyanakkor még az autósok rendelkezésére áll.


Hogy az ötvenforintos parkolási díj mennyire jövedelmező a mélygarázs fenntartóinak, Borkai azt válaszolta: „A parkolóházak építésekor nem lehet rövid távú megtérülésben gondolkodni. Itt nem is ez a cél. A mélygarázs működtetése nem veszteséges ezzel a díjjal, de a fő célunk a kinti parkolási helyzet orvoslásán túl az volt, hogy a belvárosi kereskedőknek is segítséget nyújtsunk. Sok kereskedőcsalád megélhetését jelenti, hogy aki vásárolni szeretne a belvárosban, az meg is tudjon állni."


 Joggal vetődik fel a kérdés, hogy a tervbe vett, Árpád úti (az ifiház helyén épülő) parkolóháznál is ez lesz-e a stratégia, vagyis olcsó díjjal teszik majd népszerűvé a győriek körében. Borkai erre még korainak tartja a választ. Eldől, ha megépült az a parkolóház. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!