Győr és környéke

2016.06.02. 20:21

Árhullám a Dunán - Nem zárják le a győri Móricz Zsigmond rakpartot

A most levonuló árhullám miatt nem szükséges az alsó rakparti út lezárása.

kisalfold.hu

Péntek:


A ma hajnal vízmérce adatok alapján úgy határoztunk, hogy a most levonuló árhullám miatt nem szükséges az alsó rakparti út lezárása. A Vízügyi Főigazgatóság honlapján folyamatosan értékeljük a Mosoni-Duna vízállását az esetleges forgalomtechnikai beavatkozások miatt - tájékoztatott Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője.


Csütörtökön írtuk:


21. 50 - A szakemberek 8-kor úgy döntöttek, hogy a vízszint stagnálása miatt csütörtök éjszakára nem zárják le a rakparti utat. Pénteken hajnalban egyeztetnek újra a változások figyelembe vételével.


18. 30 - Jelen pillanatban a németországi adatsorok alapján egyértelmű az emelkedés és az, hogy utánpótlásra is kell számítani a Dunán – mondta Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője.


Este 6 órakor az alsó rakparti út mélyponti víznyelőjétől 40 centiméter választotta el a hullámokat.

Ha elrendelik a zárást, a Kossuth hídra csak azok az autósok hajthatnak fel, akik Révfalu felől a Káptalandombra igyekeznek. A gyalogosok és a kerékpárosok előtt továbbra is nyitva a híd.


A buszok mostantól nem terelő útvonalon haladnak árhullám esetén, hanem a rakparti út felső szakaszán, a Dunakapu tér mellett.

Címkék#Győr#Duna
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!