Győr és környéke

2016.06.23. 14:37

A győri betonkenu ismét verhetetlennek bizonyult! - videó, fotók

Látott már betonból készült wakeboardot? A győri egyetemisták elsőként a világon feltalálták, majd megmutatták, hogyan száguldanak vele a Mosoni-Dunán!

Szeghalmi Balázs


Szombat, 9.27 - Ismét győztek a győri egyetemisták

"Megnyertük a versenyt idén is. A hajóinkat 56 és 51 kilóval mérlegelték. A híd a terhelés során 127 kg-t bírt el" - közölte a jó hírt portálunkkal Pollák András, a Szenavis csapatkapitánya.
A győri Széchenyi-egyetem hallgatói ezzel megvédték tavaly megszerzett bajnoki címüket.


A győri egyetemisták egyik betonkenuja sem nyomott 60 kilót. A versenyt a Kopaszi-gáton rendezték.


Csütörtök, 12.37 - A győri betonkenu újra szárnyal a vízen!

Június 23-24-én rendezik meg az V. Magyar Mapei Betonkenu Kupát Budapesten a Lágymányosi öbölben a Kopaszi-gátnál. Tizenöt csapat méri össze tudását és erejét betonból készült kenukkal a vízen, valamint beton-innovációkkal a szárazföldön.

Az a csapat lesz a győztes, mely a legkönnyebb és leggyorsabb kenut, a leghosszabb hidat, a leginnovatívabb divatkiegészítőt készítette és mutatta be - természetesen betonból. Emellett a foci Eb tiszteletére a csapatoknak focilabda alakú, betonból készült bóját is be kell mutatniuk, melynek megjelenése és ötletessége szintén számít a versenybe.

A Széchenyi István Egyetem Szenavis Betonkenu csapata már rutinos résztvevő a nem mindennapi versenyen: tavaly az első díjjal tértek haza a győri egyetemisták. Úgy, hogy betonból ők tervezték a legklasszabb fürdőruhákat is.


Videó: Cseh Róbert

"Tekintettel arra, hogy mi vagyunk a címvédők, idén minden eddiginél korábban elkezdtük a felkészülést a versenyre. Új hajót építettünk, ami nem lett könnyebb a tavalyinál, de remek minőséget képvisel" - mondta Pollák András, a Szenavis csapatkapitánya.


Íme, a győri egyetemisták betonból készült focilabdája - fotók: Cseh Róbert


A győri egyetemisták idei nagy újítása, hogy betonból készítettek wakeboardot! "Tudomásom szerint még senki nem rukkolt ki beton-wakeboarddal a világon. A találmányunk működik, ki is próbáltuk a Mosoni-Dunán" - tette hozzá Pollák András.

A beton-wakeboard folyón történt teszteléséről videót tekinthetnek meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!