Győr és környéke

2016.04.23. 10:01

Kővé festették az aszfaltot a Megyeháza előtti téren - fotók

Újra munkásokat láttunk a téren. A kisebb-nagyobb területű pótlásokat lefestették és egy ragasztócsík mentén fugát vonalaztak rá.

D. Pusztai Andrea

Múlt héten írtunk arról, hogy Győrben a megyeháza előtti tér mozgó, eltört, balesetveszélyes köveit a Győri Útkezelő Szervezet kivitelezői kiemelték és helyükre aszfaltot terítettek.

Országos hír lett a nem túl tetszetős és odaillő megoldásból, amely mellett az szólt, hogy gyorsabb, hatékonyabb és költségkímélőbb a térkőcserénél. A tér alatt húzódó mélygarázs födémszerkezete és a burkolat közötti vízelvezetés ugyanis rossz, amit csak egy teljes, mindenre kiterjedő felújítás oldana meg.


Ilyen volt...


A munkáról megkezdődtek az egyeztetések, addig viszont – mint megtudtuk – értelmetlen lett volna újra térkövet használni. Egyrészt pangó vizes ágyazatba eleve nem szabad lerakni, mert könnyen balesetveszélyessé válik, másrészt pár hónap alatt ugyancsak tönkretenné a folyamatos felázás.

Pénteken újra munkásokat láttunk a téren. A kisebb-nagyobb területű pótlásokat lefestették – ahogy ott hallottuk, újabb színnel is átkenik majd – és egy ragasztócsík mentén fugát vonalaztak rá.

Mielőtt bárki megmosolyogná, eláruljuk: messziről így már tényleg térkőnek hat. Az útkezelők remélik, hogy az esztétikai korrekciónak is országos híre lesz.

A munkások lefestették és fugákat vonalaztak az aszfaltra, hogy javítsanak az összképen. Sikerült.


...ilyen lett - fotók: Mészáros Mátyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!