Győr és környéke

2016.03.05. 09:01

Vérben pusztult el Bonci kutya Győrújbaráton

Az utca közepén múlt ki egy kilencéves spánielkeverék, a győrújbaráti Horváth Jánosék kutyája. Az állat a száján keresztül vérzett el, elsőre úgy tűnik: durván bántották. Az is igaz, hogy a kutya átszökdösött az utcavégi házba, ahová tegnap a vérnyomok vezettek.

kisalfold.hu

Rácz doktort, a győrújbaráti állatorvost tízkor hívta fel egy Kis János utcai asszony, hogy a háza előtt vérben fekszik egy kutya. 


– Mire odaértem, elpusztult az állat. Külsérelmi nyomot nem láttam rajta – mondta a Kisalföldnek dr. Rácz Elemér –, de azt igen, hogy a száján keresztül vérzett el. A mikrocsip alapján beazonosítottam a gazdáját és felhívtam. A vércseppek az egyik közeli ház kerítésén belül  egy hurokhoz vezettek – mondta a doktor.

Sírással küszködve hívott fel minket a Kis János utcai Horváth Jánosné Győrújbarátról, hogy kutyáját meglőtték vagy megütötték. Kimentünk és amikor Horváth János kérdésünkre kimondta az állat nevét, már fel is szakadt belőle az elfojtott sírás. Nemrég ölben vitte haza Boncit onnan, ahová még küszködve elbicegett.


– Kilenc éve hoztuk el a menhelyről, játékos volt, soha nem bántott senkit. Tény, hogy kiszökött, és átugrott a másik kert kerítésén, de mindig eljátszott itt hátul a szőlőben. Éjjelre megkötöttük, most reggel elengedtük, mert tegnap javítottam meg a hátsó udvart elválasztó kerítést. Át tudta ugrani, párzási időben – úgy látszik – megállíthatatlan. Mégse ezt érdemelte.

Horváth Jánosék Bonci kutyája kilencéves volt. Sírva beszéltek menhelyről kihozott kedvencükről. Fotó: Bertleff András

Horváth Jánosék Bonci kutyája kilencéves volt. Sírva beszéltek menhelyről kihozott kedvencükről. Fotó: Bertleff András

 A rendőrségi helyszínelés után beszéltünk a másik telektulajdonossal, azt mondja: esze ágában nem volt bántani a kutyát. Az egész ügyről azóta tud, mióta a rendőr becsöngetett hozzá. 


– Nem volt csapda, én magasítottam meg a kerítést egy dróttal. Az viszont biztos, hogy elegem volt az átszökdösésből, épp elég bajom van. Nem bántott, de folyton a pulimra jött, aminek kölyke is van tőle – reagált Horváthék egyik szomszédja.


A rendőrség egyelőre nem indított eljárást, és az állatorvos szerint is korai volna kijelenteni, hogy durva erőszak érte volna az állatot. Ám még a patkány- vagy egérméreg sem magyarázná ezt a gyors – száz méteren belüli – elvérzést – tette hozzá. Az ebet Budapestre viszik, a boncolás után okosabbak leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!