Győr és környéke

2016.03.01. 12:15

Hat évet kapott a késelő, táplánypusztai gondozott Győrben - fotók

A késelés után a vádlott a nővér kérdésére annyit mondott a sértettről: ˝legalább nem lopkod többet˝.

 

Jogerősen hat év börtönt kapott kedden az az idősödő állami gondozott, aki megkéselt egy férfit a táplánypusztai otthonban tavaly január 19-én. A Győri Ítélőtábla szerint a Győri Törvényszék igazságosan tette mérlegre az enyhítő és súlyosító körülményeket, az előbbinél a vádlott szellemi hanyatlása, beszámítási képességének enyhe-közepes fokú korlátozottsága a legfontosabb. 

Hat évet kapott a késelő, táplánypusztai gondozott Győrben



A 67 éves vádlott délután hat óra körül a szobájában ülve hallotta a sértettet, aki azt mondta: adósságát sosem fogja megadni a vádlottnak. A vádlott kiment a folyosóra és felszólította: adja meg tartozását és egyben hagyja őt békén – mivel a védelem szerint egész nap piszkálta H. Ferencet a későbbi áldozat.


A sértett erre veréssel fenyegette, majd egy székre ült. H. Ferenc ekkor visszament a szobába és egy jókora konyhakést hozott magával. Az ülő férfihez lépett és három egyenes mozdulattal mellbe szúrta. A sértett felállt és 30 méterrel a széktől összeesett és elvérzett, nem lehetett volna megmenteni. A vádlott a szobájába húzódott vissza, a kést a székre tette és almát evett, olvasgatott. A nővér kérdésére annyit mondott: „legalább nem lopkod többet".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!