Győr és környéke

2016.03.03. 01:49

Fákat vágtak ki, de ültettek is Adyvárosban - képek

"Kisebb erdő volt, amit fél nap alatt irtottak ki" - írta Olvasónk. "A terület növényzetének megújítása volt a cél" - tudtuk meg a Győr-Szol-tól. Összesen 20 fiatal fát ültettek Adyvárosban.

Szeghalmi Balázs


"Szerdán kivágták szinte az összes fát a Bán Aladár út mögötti területen. Kisebb erdő volt, amit fél nap alatt irtottak ki. A fák helyett a Bán Aladár utca másik felére ültettek fákat, de nem oda, ahonnan eltüntették a kis erdőt" - közölte egyik Olvasónk az adyvárosi Bán Aladár utcából.


Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító

"Fákat is ültetett a Győr-Szol Zrt. március 2-án a Bán Aladár utca mellett lévő zöldterületen. A munka Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére indult el.

A szolgáltató ezúttal nem fapótlási kötelezettséget teljesített, a terület növényzetének megújítása volt a cél" - közölte a téma kapcsán Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol kommunikációs vezetője.

Az akció keretében a Bán Aladár utca közelében összesen 20 fát ültettek el a szakemberek. Főként platánokat, oszlopos gyertyánokat, de megtalálható volt az egyedek között a juhar, a díszszilva, a fűzfa és a nyárfa is.

"Adyvárosban pár hónap alatt 60 új fát helyeztünk földbe. Célunk, hogy a jövőben folytassuk az ültetéseket" - zárta szavait Ozsvárt Tamás.

Munka közben - kép: Marcali Gábor

Munka közben - kép: Marcali Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!