Győr és környéke

2016.02.15. 14:56

Felmelegítették felmondásukat a győri sebészek

Nyílt levélben jelentették be hétfőn a győri sebészek, hogy mivel megszakadtak a bértárgyalások a Petz-kórház vezetőségével, ezért 15 sebész - az általános sebészeti osztály orvosai - ügyvédi letétbe helyezték felmondásuk.

Sudár Ágnes

Azt írták: az orvosok által megfogalmazott bérigényt a vezetőség nem tekinti eltúlzottnak, hiszen a megemelt fizetések „jóval alacsonyabbak" lennének nemcsak az EU és a környező országok intézményeinek, de a régió megyei és városi kórházainak szintjénél is. Beadott kérelmükben jelezték, míg az intézmény részéről komoly szándék mutatkozik a helyzet megoldására, nem kívánják veszélyeztetni a kórház és a betegellátás működését, tehát munkaviszonyuk egységes és egyidejű megszüntetésére nem kerül sor. 


A kérelemre válaszul ugyanakkor a PAMOK vezetése azt közölte, a tárgyalásokra nincs lehetőség, a felsorolt igényeket nem áll módjukban teljesíteni, és álláspontjuk – egységes szándékuk és véleményük szerint – nem változik. Erre válaszul – tekintettel arra, hogy úgy tűnik, végérvényesen megszakadtak a tárgyalások – a sebészeti osztály 15 érintett orvosa ügyvédi letétbe helyezte felmondását, és azt csak akkor vonják vissza, ha március 31-éig megszületik egy kompromisszumos megoldás.


Dr. Tamás László János főigazgató ismét hangsúlyozta, a vezetőség nem változtat a korábbi álláspontján, nem lesznek kivételek.

"A sebészek által kért összeg 185 százalékos jövedelemkiegészítést jelentene, intézményünk pedig nem képes 2200 munkatárs számára ekkora emelést biztosítani. Még öt százalékot sem, nemhogy száznyolcvanötöt."

 A főigazgató ezzel cáfolta  a nyílt levélnek azt a részét, miszerint "az orvosok által megfogalmazott bérigényt a vezetőség nem tekinti eltúlzottnak". 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!