Győr és környéke

2016.02.16. 16:39

Dőlt a vér a buszmegállóban: késelt a dühöngő élettárs

˝Csak azért nem bántlak, mert szeretlek˝ - mondta volt élettársának, miután hasára vágott a kés markolatával és a nő fivérét kis híján halálra késelte. Az eset a Bakonyszentlászlóhoz közeli Dudaron történt, a 35 éves K. T. 5 és fél évet kapott kedden Győrben.

kisalfold.hu

Az élettársi kapcsolat megromlott, a bíróság szerint már akkor is a férfi növekvő agresszivitása és a szaporodó veszekedések miatt. K. T. nem tudott beletörődni a szakításba, telefonon hívogatta, sms-ben zaklatta T. R.-t, majd azzal fenyegette, hogy megöli őt és hozzátartozóit. Személyesen is többször rajtaütött, egyszer zsebkést vett elő. Szerencséje – támadta le ezzel – hogy aznap nem kísérte el senki, mert különben használja is volna a kést. Kiderült, nem csak fenyegetőzik.

Legközelebb két fivére kísérte a sértettet a dudari buszmegállóba, s amikor egyikük belépett a megálló épületébe, a már bent ácsorgó férfi a 10 centis pengéjű zsebkéssel a kísérő felkarjába szúrt, majd kétszer a combot találta a penge.

Dőlt a vér, a férfi rosszul lett, az odasietők övvel szorították el a sebet. De a vádlott nem csillapodott, a rémült nőhöz lépett, telefonját kiütötte a kezéből, s a kés markolatával vágott a hasára. Végül elhangzott ez a "romantikus" vallomás: csak azért nem bántja, mert szereti.

A rendőrség kijött és elfogták a dühöngőt.

A megszúrt férfi az ülőideg sérülése miatt bal bokáját aktívan nem tudja mozgatni, a bal lábszár izomzata elsorvadt, a bal lábon érzékzavar alakult ki. Emiatt maradandó fogyatékosság alakult ki nála és súlyos egészségromlás is emlékezteti az egyébként is kitörölhetetlen napra. 

A Veszprémi Törvényszék a vádlottat zaklatás bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt 4 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, de a Győri Ítélőtábla kedden 5 és fél évre emelte ezt, mivel életveszélyesnek minősítette a támadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!